Fatia Mouaki heeft het erg naar haar zin bij Waverail. ,,Het werk is heel afwisselend en dat maakt het leuk.
Fatia Mouaki heeft het erg naar haar zin bij Waverail. ,,Het werk is heel afwisselend en dat maakt het leuk." (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

FATIA MOUAKI DWINGT RESPECT AF IN MANNENWERELD

'Werken bij Waverail voelt als familie'

HENK VAN WEERT

Dinsdag volgde Fatia nog een seminar over succesvol incassobeheer. ,,En over twee maanden volg ik een cursus over lassen van ondergrondse brandleidingssystemen. Dit typeert hoe uiteenlopend mijn werk is. Ik reis naar Tunesië voor de inkoop van buismateriaal, maar bestuur evengoed de heftruck in ons magazijn." Ook heeft Fatia een diploma als keurmeester op gebied van NEN 1010 (voor inspecties van elektrotechnische laagspanningsinstallaties - red.) op zak.

MILITAIR

,,En ik ben in het bezit van mijn VCA-VOL, een veiligheidscertificaat voor operationeel leidinggevenden. Dus mag ik ook op plekken komen waar bijvoorbeeld aan het spoor wordt gewerkt. En dat is soms ook wel nodig. Want het gebeurt nogal eens dat een aannemer die aan het spoor bezig is, materiaal tekort komt. Dat leveren wij meteen, ook 's nachts of in het weekeinde. Want dat zijn natuurlijk meestal de momenten dat een spoortraject tijdelijk buiten dienst wordt gesteld." Nee, een 9-tot-5 mentaliteit is er hier niet bij en dat is tegelijk ook onze kracht. Waverail is in principe 24 uur per dag bereikbaar; onze telefoon staat altijd doorgeschakeld naar een mobiel nummer van een van onze mensen. En dus zou je verwachten dat het een bedrijf is met veel werknemers. Fatia grinnikt: ,,Ik werk hier met slechts drie collega's; het voelt alsof we familie van elkaar zijn..."

Veertig jaar geleden geboren in Frankrijk, uit een Algerijnse vader en een Nederlandse moeder, is Fatia opgegroeid in Boxtel. Op zoek naar avontuur ben ik op mijn achttiende, aangespoord door mijn vader, in het leger gegaan. Ik werd tweemaal uitgezonden naar Bosnië en eenmaal naar Sint-Maarten. Het werk bij de landmacht heeft me wel gevormd. Het zou voor veel jongeren goed zijn; het leert je discipline en geeft je doorzettingsvermogen." Na haar militaire carrière werkte Fatia op de administratie van een plaatselijk transportbedrijf, maar raakte door een faillissement zonder werk.

TWEELING

Fatia kwam zes jaar geleden een beetje bij toeval bij Waverail terecht. Wim de Groot is het bedrijf in zijn eentje gestart en zocht een administratief medewerkster. ,,Ik werd getipt door een oud-collega van me en wist niets van dit soort werk. Vervolgens ben ik een leertraject ingegaan, waarbij Wim me introduceerde in de wereld van onder meer afsluiters en moffen... Nu geef ik adviezen aan klanten die met technische vragen aankloppen. En ja, dan wordt wel eens raar opgekeken als ze een vrouw te spreken krijgen. Maar het leidt ook tot waardering als ik ze vooruit kan helpen. Heel leuk!"

Waverail ontwikkelde onder meer een warmtetechniek ten behoeve van vastgevroren spoorwissels. Daarmee heeft het bedrijf best veel bekendheid gekregen in de strenge winters van enkele jaren geleden. ,,Het is heel specialistisch werk, maar het vormt lang niet de hoofdmoot van ons bedrijf", benadrukt Fatia. Ze werkt 32 uur per week en zorgt in haar eentje voor haar tweeling van negen jaar oud. ,,Nee, veel tijd voor hobby's blijft er dan niet over. Op zaterdag met de kids naar het voetbal bij ODC en dat is het dan wel zo'n beetje..."

FOTO BOVEN: Fatia Mouaki heeft het erg naar haar zin bij Waverail. ,,Het werk is heel afwisselend en dat maakt het leuk." (Foto: Peter de Koning).


Sport je slank en
daarna shoppen
voor nieuwe outfit

Vrijdagavond 27 november organiseren Tiga Health & Beauty, 3Trend en Filipe Mode een gezellige Shopping Friday Night. Fashion, beauty en sport gaan heel goed samen, vinden ondernemers Gemmy Schellekens (Tiga), Hilde van Uden (3Trend) en Diana van den Borne (Filipe). Vandaar dat ze gezamenlijk een leuke actie bedachten.

De hele maand november kunnen sporters bij Tiga sparen voor leuke kortingen. Hoe meer iemand sport, hoe hoger de korting. Bij elk bezoek aan Tiga ontvangt de sporter een stempel. Wie acht stempels heeft verzameld, krijgt een cadeaubon, bij tien stempels volgt een tweede en bij twaalf stempels een derde cadeaubon. Ze hebben alle een waarde van 25 euro.

De kortingsbonnen zijn bij de drie organiserende ondernemers te verzilveren op vrijdag 27 november tussen 18.00 en 21.00 uur. Bezoekers worden verwelkomd met een drankje en een hapje; de avond wordt om 21.30 uur afgesloten met een loterij bij Tiga. Hier worden onder meer modecheques en beauty-arrangementen verloot, maar ook luxe dinerbonnen van de restaurants Plein2, De Rechter en Tafel 25.