Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

NOG GEEN REACTIE OP MELDING KNELPUNTEN

INbox trekt opnieuw aan de (fiets)bel in wijk Oost

De belofte die verkeerswethouder Herman van Wanrooij afgelopen zomer deed aan zijn partijgenoten van INbox hebben nog niet tot aanpak van fietsknelpunten in Boxtel-Oost geleid. En dus informeert fractievoorzitter Marria van den Hoven naar de stand van zaken. Het gaat onder meer over de oversteekplaatsen op de Europalaan.

In haar brief met vragen verwijst Van den Hoven naar het fietsplan Boxtel Bicycle dat de gemeenteraad vijf jaar geleden vaststelde met als doel meer mensen aan het fietsen te krijgen en er voor te zorgen dat zij zich veilig een weg door Boxtel kunnen banen. Bewoners van de wijk Oost gaven echter aan dat op verschillende plaatsen gevaarlijke situaties voor fietsers zijn ontstaan. ,,Daarom zijn we op 1 juli samen met wethouder Van Wanrooij op enkele locaties gaan kijken. We kregen de toezegging dat er gekeken wordt naar deze situaties en dat - indien nodig - maatregelen genomen zullen worden. Tot op heden hebben we geen reactie gehad noch gezien dat er iets verbeterd is", schrijft de fractievoorzitter van INbox.

De fietsersknelpunten omvatten onder meer de drie oversteekplaatsen op de Europalaan. In de bocht met de Schijndelseweg zijn geen verkeersremmers geplaatst en die ontbreken ook ter hoogte van het Apollopad, betoogt Van den Hoven. Bovendien wijst zij erop dat bij de oversteek Puttersdreef een van de twee zogeheten 'varkensruggen' is weggehaald. De plekken zijn volgens INbox slecht verlicht en onoverzichtelijk door hagen.

In het fietstunneltje Onrooi onder de rijksweg A2 zouden volgens INbox de paaltjes, de zogeheten amsterdammertjes, regelmatig door automobilisten worden verwijderd zodat ze de doorgang als sluiproute kunnen gebruiken. Op de Gemondesestraat zijn ook varkensruggen verdwenen.

INbox wil van haar wethouder weten of hij vindt dat er op de genoemde plekken maatregelen nodig zijn en zo ja, welke en op welke termijn. Ook is Van den Hoven benieuwd naar de reden waarom verkeersremmers zijn verwijderd. Ook vindt ze dat burgers die onveilige verkeerssituaties melden, bericht van de gemeente moeten krijgen wat ermee wordt gedaan.

Wethouder Van Wanrooij gaf in een korte reactie aan dat hij dinsdag met een ambtenaar naar de knelpunten heeft gekeken en er komende week overleg over voert in het gemeentehuis.

FOTO ONDER: Wethouder Herman van Wanrooij (links) wordt door zijn partijgenoten Peter van de Ven, Geertje Schellekens en Guus Eltink gewezen op de gevaarlijke fietsoversteek Puttersdreef op de Europalaan. (Foto: Albert Stolwijk).