Studenten van SintLucas onthulden dinsdag hun WoonWijs-etalage in Baanrots. Tweede van rechts staat Alexandra Koutsaftis. Haar ontwerp werd door de groep uitgewerkt. (Foto: Peter de Koning).
Studenten van SintLucas onthulden dinsdag hun WoonWijs-etalage in Baanrots. Tweede van rechts staat Alexandra Koutsaftis. Haar ontwerp werd door de groep uitgewerkt. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Ontwerp studenten SintLucas in woongebouw Baanrots

'Verbinding' kernwoord in WoonWijs-etalage

Het nieuwe thema in de etalage van woongebouw Baanrots is WoonWijs. Deze Boxtelse organisatie helpt 55-plussers bij grote en kleine vragen in het leven. Ook mantelzorgers, familieleden en kennissen kunnen bij WoonWijs terecht voor informatie en advies. Dinsdagmiddag werd de etalage onthuld.

De etalage in Baanrots, op de hoek van de Achterberghstraat en de Baanderherenweg, krijgt elk half jaar een andere invulling. Het onderwerp is altijd kenmerkend voor Boxtel. Voor de uitwerking tekenen studenten van mbo-school SintLucas. Dit keer waren dat acht vierdejaars studenten Vormgeving & Productpresentatie. Het 'winnende' ontwerp dat door de groep werd uitgewerkt, is van Alexandra Koutsaftis. ,,Ik heb de doelgroep van WoonWijs onderzocht en vond 'verbinding' het kernwoord", vertelde ze dinsdag. ,,Verbinding tussen familieleden, vrienden, heden en verleden. Dat probeer ik te verbeelden in de vorm van puzzelstukken. Ik hoop dat voorbijgangers dat herkennen en er met anderen over gaan praten."

De onthulling werd onder andere bijgewoond door Ineke Matheeuwsen van WoonWijs en wethouder Eric van den Broek. ,,De puzzelstukken ademen uit waar we naartoe willen met Boxtel", sprak de wethouder. ,,Ik hoop dat er veel over gesproken gaat worden. Mijn complimenten, het ziet er prima uit." De WoonWijs-etalage is te zien tot mei 2016. Welke invulling er dan komt, is nog niet bekend.