Medewerkers van de Zorggroep Elde hebben een tiendaagse gastvrijheidscursus dinsdagavond afgesloten met een smakelijk viergangendiner in Elisabethsdael. (Foto: Peter de Koning).
Medewerkers van de Zorggroep Elde hebben een tiendaagse gastvrijheidscursus dinsdagavond afgesloten met een smakelijk viergangendiner in Elisabethsdael. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

GASTVRIJHEIDSCURSUS ZORGGROEP ELDE

Culinair afscheid van het oude instellingssausje...

MARGO BARTELDS

Elf medewerkers van Zorggroep Elde hebben dinsdag enkele collega's en familieleden verrast met een viergangendiner. Met deze laatste opdracht sloten medewerkers uit het restaurant en de keuken de gastvrijheidscursus af, die zij samen tien dagdelen volgden.

In totaal is driemaal een dergelijke cursus georganiseerd, waarmee alle medewerkers van restaurant en keuken van de verschillende wooncentra van Zorggroep Elde zijn getraind om zowel in de restaurants als in de keukens samen te kunnen werken conform de uitgangspunten van de huidige wooncentra.

Deze laatste cursusgroep bestond uit tien vrouwen en één jongeman (18) die werkzaam zijn in de woonzorgcentra De Vlaswiek, Elisabethsdael en Simeonshof. Normaal in de keuken werkende medewerkers leerden alle kneepjes van het bedienen en omgekeerd.

Mia van der Velden heeft de cursus als plezierig en nuttig ervaren. ,,Vooral het luisteren en communiceren kreeg veel aandacht en dat was leerzaam", vertelt ze. ,,De samenwerking was ook heel prettig. We hebben echt veel van elkaar geleerd."

Christ Bullens en Gerard Castermans van het Summa College in Eindhoven verzorgden de drie cursussen. ,,Het mooie is dat de collega's nu elkaar kunnen versterken, waardoor de teams in het geheel verbeteren", aldus Bullens . ,,Bovendien kunnen de medewerkers nu op meerdere plekken binnen de horeca van de wooncentra aan het werk."

De grote zaal van woonzorgcentrum Elisabethsdael was dinsdagavond omgetoverd in een sfeervol restaurant. De fraaie menukaarten zijn qua kleur en stijl in overeenstemming met de kleurrijke, creatieve herfstversieringen op de tafels die bloemisterij Jasmijn gratis verzorgde. Marjo van de Gruiter-Hendriks verwelkomde de gasten. ,,Dit diner is onze eindopdracht van de cursus gastvrijheid. We willen u vanavond echt in de watten leggen", gaf ze de gasten mee.

Harold Maes, werkzaam bij de Zorggroep Elde als horecaondernemer, was een van de gasten. ,,Zorg is steeds meer ondernemen geworden en daar moeten de medewerkers op inspelen", verklaarde Maes de gedachte achter dit trainingstraject. ,,Het instellingssausje moet er echt af. Het moet meer horecadenken worden." Het werd een geslaagd, goed verzorgd diner én een gezellige avond. De eindopdracht is meer dan geslaagd.