Medewerkers van Enexis hebben dinsdag langdurig gewerkt aan het elektriciteitsnetwerk in de wijk Breukelen. Zondagavond was de wijk twee uur lang in het duister gehuld. (Foto: Peter de Koning).
Medewerkers van Enexis hebben dinsdag langdurig gewerkt aan het elektriciteitsnetwerk in de wijk Breukelen. Zondagavond was de wijk twee uur lang in het duister gehuld. (Foto: Peter de Koning). Foto: Annelieke van der Linden

STROOMSTORING TREFT HONDERDEN HUISHOUDENS

Breukelen zit twee uur in het donker

Een grote stroomstoring heeft grote delen van de Boxtelse wijk Breukelen zondagavond urenlang in het donker gehuld. Omstreeks negen uur viel de stroom uit, kort voor elf uur was het euvel hersteld.

Bewoners van het gebied tussen de spoorlijn Boxtel-'s-Hertogenbosch en de Annastraat waren grotendeels verstoken van elektriciteit en brachten de avonduren door met zaklamp en kaarslicht. Waar de stroom niet uitviel, was vaak wel sprake van een internetstoring en kon geen televisie- en radiosignaal ontvangen worden.

Electriciteitsbedrijf Enexis slaagde erin om de storing omstreeks kwart voor elf te herstellen. Onduidelijk is waardoor de stroom is uitgevallen. Deze week werden aan de Ridder van Cuijkstraat onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.


Gewonden bij ongeval A2

Op de rijksweg A2 tussen Boxtel en Vught botsten zondagavond meerdere personenauto's op elkaar.

Naar verluidt zou een auto hebben ingevoegd vanaf de vluchtstrook en ontstond een aanrijding. Eén van de inzittenden moest door de brandweer worden bevrijd. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.