CLUBS MOETEN REAGEREN VÓÓR 1 DECEMBER

Boxtel ijvert voor ambitieuze sportnota

MARC CLEUTJENS

De gemeente Boxtel gaat een nieuwe sportnota opstellen. Daarin staan de plannen die alle sportverenigingen de komende jaren willen realiseren. Om tot een breed gedragen nota te komen, worden alle clubs uitgenodigd hun ambities voor de toekomst op papier te zetten. Reageren kan tot 1 december, dus de besturen van het lokale verenigingsleven worden aan het werk gezet.

Volgens wethouder Herman van Wanrooij kan de sportnota die was opgesteld voor de jaren 2011-2015 binnenkort geƫvalueerd worden en is het tijd dat de gemeente een nieuw werkstuk opstelt. De voorbije jaren is volgens de wethouder veel bereikt, onder meer op het gebied van de indoorsport. Zo zijn De Braken in Boxtel en Pius X in Liempde behouden gebleven en zijn nieuwe afspraken gemaakt over het sleutelbeheer van sporthal De Dommel.

In de openlucht is werk gemaakt van de aanleg van kunstgrasvelden (ODC en MEP). Komend jaar volgt de aanleg van nog eens drie kunstgrasvelden bij de voetbalclubs ODC, Boxtel en DVG. Sportpark Den Wielakker is onlangs aangepakt; de honk- en softballers van JRC Ducks hebben een nieuw speelveld gekregen. Extra maatregelen zijn trouwens nodig bij Ducks. ,,Pas geleden bleek dat konijnen zich genesteld hebben in de nieuwe werpheuvel van Ducks", vertelt wethouder Van Wanrooij. ,,We moeten dus gaas aanbrengen om graafwerk van konijnen te voorkomen."

TOPSPORTCULTUUR

Boxtel wil dat de nieuw op te stellen sportnota voor de periode 2016-2020 in kaart brengt welke ambities alle verenigingen hebben. ,,Daarom doen we als gemeentebestuur een klemmend beroep op alle clubs om hun wensen voor de komende jaren aan ons door te geven. We willen ze prikkelen om uitspraken te doen over de prestaties die nagestreefd worden. De ene vereniging zal ijveren voor een topsportcultuur, terwijl de andere wellicht meer wil investeren in breedtesport."

Van Wanrooij verwacht dat het bundelen van alle ambities van Boxtelse sportclubs helder maakt welke faciliteiten de komende jaren nodig zijn om het sportklimaat in deze gemeente te behouden en te versterken. ,,De sportnota moet dus een werkstuk worden waaraan alle clubs meewerken en waarin ze zich straks allemaal kunnen herkennen", stelt de wethouder. Hij verwacht dat de nota begin volgend jaar aan de gemeenteraad voorgelegd kan worden. Dan zal ook duidelijk worden welke financiƫle consequenties hieraan verbonden zijn.