Afbeelding
Foto:

Diamanten paar

Diamanten paar in Boxtel

Willy en Nellie Mathijssen- van den Brand, beiden op een haar na 86 jaar oud, vieren zondag 22 november dat zij zestig jaar getrouwd zijn.

Allebei werden ze geboren in Boxtel, Nellie als jongste in een gezin van zes kinderen, de bruidegom als telg uit een gezin van vijf. Zelf kreeg het paar twee dochters en een zoon. Ze woonden na hun huwelijk achtereenvolgens aan de Baroniestraat, Molenstraat, Dr. De Brouwerlaan en het Pastoor Van Besouwplein.

Verre tochten

Willy leerde metaalbewerken bij een smederij en werkte ruim veertig jaar bij vrachtwagenfabrikant DAF in Eindhoven, waar hij alle afdelingen doorliep als technisch vakman, van aanhangwagens tot special products. In zijn vrije tijd zaaide en oogstte hij naar hartenlust in zijn moestuintje. Ook voor las- en smeedwerk deden kinderen en bekenden nooit tevergeefs een beroep op hem. Nellie was druk met huis en gezin en later ook met de mantelzorg voor haar veel oudere zus Riek. Een uitlaatklep vond ze tientallen jaren bij het koor Sint-Petrus & Sint-Cecilia. Samen trokken de echtelieden er tot op hoge leeftijd graag met de fiets op uit, waarbij ze niet terugschrokken voor verre tochten naar vrienden en bekenden.

Negen kleinzonen

Het echtpaar kreeg liefst negen kleinzonen, die bij opa en oma altijd konden rekenen op toegewijde babysit, gezellige logeerpartijen en warme Sinterklaasfeestjes. De laatste jaren genieten ze van een rustige en gezonde oude dag in een van de seniorenflats op Hoogheem.

FOTO BOVEN: Willy en Nellie Mathijssen- van den Brand zijn zestig jaar getrouwd. (Foto: familie Mathijssen).