Daniël Arends is donderdag 3 december te gast in Podium Boxtel. (Foto: Mike Bink).
Daniël Arends is donderdag 3 december te gast in Podium Boxtel. (Foto: Mike Bink). Foto: Mike Bink

Daniël Arends

treedt op in

Podium Boxtel

De bekende cabaretier Daniël Arends treedt donderdag 3 december op in Podium Boxtel. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar voor zijn programma Carte Blanche.

In de voorstelling Carte Blanche, waarmee Arends nu volle zalen trekt, begint hij met een schone lei en gelden geen kaders of beperkingen. ,,Alle luiken in het hoofd mogen open, alle krochten in de geest verkend. Om los te gaan en rauw te zijn. Het podium als vrijplaats voor schurende eerlijkheid en verbale agressie", zo geeft de cabaretier aan.

Toegangskaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Hebbes (Markt) en Jumbo (Oosterhof) in Boxtel en bij drogisterij Beter Leven aan de Nieuwstraat in Liempde. De voorstelling begint om 20.15 uur.


Informatiemiddag over papegaaien bij Dobey

Dierenspeciaalzaak Dobey in winkelcentrum Oosterhof in Boxtel houdt zaterdag 21 november van 12.00 tot 14.30 uur een informatiemiddag over het verzorgen van papegaaien.

Dierenliefhebbers die een papegaai verzorgen kunnen met alle vragen over hun huisdier bij Dobey terecht. Volgens eigenaar Hans van Erp van Dobey is een papegaai is nog niet gedomesticeerd huisdier dat wild gedrag kan vertonen. Dit is vaak moeilijk te corrigeren.

Een papegaai hoort volgens Van Erp niet 24 uur per dag in een kooi omdat opsluiting niet aansluit bij wat het dier nodig heeft. ,,Elk dier heeft rechten en alleen de eigenaar kan die geven. Helaas is dit te vaak niet het geval."

Een papegaai als huiskamervogel heeft zogeheten gebonden behoeften, ze hebben de intelligentie van een kind van vier jaar en kunnen dus ook de eigenaar manipuleren met bijten en schreeuwen. Er is een groot overschot van huisdieren dat tussen wal en schip valt omdat een eigenaar het houden en verzorgen ervan onderschatte.

Dobey zal tijdens de bijeenkomst in de winkel in Oosterhof informatie geven over de mogelijke adoptie van papegaaien. Er zijn stichtingen die vrijwillig voor de papegaaien zorgen die worden afgestaan. Van Erp: ,,De wereld kunnen we niet veranderen, de wereld van een papegaai wel. Daar zijn Spetter, Loretta en Bart het voorbeeld van. Wie benieuwd is naar de verhalen over deze dieren, is zaterdag welkom bij Dobey."