Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

'Pop-up atelier'

Gerda Fraanje

in Villa Nimrod

Boxtel is een pop-up atelier rijker. In het koetshuis van Villa Nimrod aan de Clarissenstraat heeft zich tijdelijk het atelier 'Eyecatcher' gevestigd.

Het atelier kwam tot stand in samenwerking met KunstCentrum Boxtel, dat in dezelfde villa is gevestigd. Kunstenares Gerda Fraanje heeft het koetshuis ingericht met haar eigen kunstwerken, zoals beelden van steen en keramiek en schilderijen. Daarnaast geeft ze ook oude meubelstukken een nieuw leven en een nieuwe functie.

De kunstenares gebruikt het koetshuis de komende tijd niet alleen als expositieruimte, maar ook als werkatelier. KunstCentrum Boxtel en 'Eyecatcher' zijn geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kunstcentrumboxtel.nl.


Waterschap zoekt

jeugdbestuurslid

De waterschappen willen graag dat jongeren meedenken over water en waterbeheer. Enkele jaren geleden werd het nationale jeugdwaterschapsbestuur in het leven geroepen. De Dommel zoekt voor dit bestuur een ambassadeur.

Het jeugdwaterschapsbestuur geeft jongeren de kans om met elkaar van gedachten te wisselen en mee te denken. Ook adviseert de jeugd over het betrekken van jeugd bij het waterschapswerk.

Jongeren die rond de 14 jaar oud zijn en een bijdrage willen leveren, kunnen voor meer informatie kijken op www.dommel.nl/jeugdbestuurslid.