Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

ROCK 'N ROLLBAND VIERT ZESDE LUSTRUM IN VUGHT

The Explosion Rockets dertig jaar op de bühne

Het is precies dertig jaar geleden dat The Explosion Rockets een revival beleefde en weer het land introk met een onvervalste rock-'n-rollshow. Twee leden die in 1959 aan de wieg stonden van de band, namen het initiatief voor de heroprichting en bliezen de groep nieuw leven in. Thom Sens uit Boxtel is een van de leden van het eerste uur.

In juni 1985 werd duidelijk dat er voldoende draagvlak was om The Explosion Rockets weer op de bühne te krijgen. Enkele andere leden van vroeger werden met succes benaderd, de andere muzikanten werden via oproepjes in de krant uitgenodigd om aan te sluiten. Het resultaat was een nieuwe show die in november van dat jaar te zien was. ,,Sindsdien heeft de band heel veel zalen in Nederland plat gespeeld", vertelt slaggitarist Sens. ,,Ook zijn cd's en dvd's uitgebracht en zijn we een van de meest gevraagde bands van Nederland."

VOLENDAM

The Explosion Rockets is veelvuldig in het buitenland te gast, onder meer in Duitsland en Luxemburg. Een van de jaarlijkse hoogtepunten vormt de show die in Volendam wordt opgevoerd. ,,Tijdens elke set treedt een Volendamse zanger met ons op en presenteren we enkele nummers van Elvis Presley", aldus Sens. Naast de Boxtelse slaggitarist bestaat The Explosion Rockets uit zanger Ruud Kuijpers, sologitarist Joost Roest, bassist Hank van Empel, toetsenist Martien van Engelen en drummer Frans van Esch.

Eenmaal per jaar houdt The Explosion Rockets een fanclubavond die speciaal bedoeld is voor de trouwe aanhang. Maar ook niet-leden zijn welkom en kunnen genieten van de sound of the fifties and sixties die de band ten gehore brengt. De fanclubavond wordt zaterdag 28 november gehouden in de JC-zaal in Vught en begint om 20.30 uur. De zaal gaat om 19.30 uur, kaarten kosten acht euro en zijn aan de deur verkrijgbaar.

FOTO BOVEN: Met Thom Sens (midden) uit Boxtel in de gelederen, is The Explosion Rockets een graag gezien rock-'n-rollband die vaak optreedt in binnen- en buitenland. Recent was de groep onder meer te gast in partycentre Denziz in Boxtel en café 't Voske in Lennisheuvel. (Foto: The Explosion Rockets).