Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HCB '92 wint zwaarbevochten wedstrijd van PSV

Handbalfeest voor de allerkleinsten

Door samenwerking van een aantal handbalverenigingen zijn speelfeesten ontstaan. Handbal heeft in de afgelopen jaren een terugloop van clubs meegemaakt, waardoor het voor de allerkleinsten lastig was in competitieverband te spelen. Om hen naast trainingen ook wedstrijdelementen bij te brengen, worden regelmatig speelfeesten georganiseerd die ook toegankelijk zijn voor kinderen die willen kennismaken met handbal.

dertig kinderen

Zaterdag namen dertig kinderen deel aan de activiteit in De Braken. Ook leden van verenigingen als Helios '72 uit Uden en THW De Tijgers uit Waalre waren aanwezig. Kinderen uit Boxtel die meer wilden weten over handbal, namen deel aan het speelfeest. De organisatie had het na afloop dan ook druk om vragen van ouders te beantwoorden over het lidmaatschap.

In De Braken wordt donderdag van 18.00 tot 19.00 uur getraind met de leeftijdsgroep van 5 tot en met 8 jaar. Oudere kinderen trainen vanaf 18.45 uur en seniorenteams vanaf 19.30 uur. Enkele malen gratis meetrainen behoort tot de mogelijkheid. Voor meer info over handbal kunnen mensen contact opnemen via e-mailadres hcb92@handbal.nl.

spannend

Zondag speelden de vrouwen van HCB '92 een spannend duel tegen PSV uit Eindhoven. De tegenstander stond met één wedstrijd minder gespeeld namelijk direct onder HCB '92 op de ranglijst. Geconcentreerd begonnen de Boxtelse vrouwen aan de wedstrijd, echter de verdediging stond nog niet zoals hij moest staan, waardoor de openingstreffer in het voordeel van PSV was.

De stand ging vanaf dat moment gelijk op door, onder meer door een fraaie goal van Annemarie Sens, een benutte penalty van Inge van Drunen en meerdere treffers van Judit Bányai.

Doelvrouw Mary Swinkels keepte goed en wist vele afstandsschoten te keren, waardoor HCB'92 met een kleine voorsprong de rust in ging: 5-6.

Na instructies van coach Mirjam van Weert om vooral een eigen spel te blijven spelen begonnen de vrouwen gemotiveerd aan de tweede helft. Wederom ging de stand gelijk op, maar HCB '92 wist de rest van de wedstrijd met minimaal één punt voor te blijven.

Verschillende treffers van topscoorder Bányai, lastig te verdedigen hoekschoten van Nonja van de Langenberg en de verdediging die als vanouds stond als een muur, maakten dat de Boxtelse ploeg met een 12-14 winst het veld verliet. Door deze overwinning en het verlies van de koploper, klimt HCB '92 naar een gedeelde eerste plek in het klassement.

FOTO BOVEN: Door middel van allerlei oefeningen werd zaterdag het balgevoel van de deelnemers aan het handbalfeest van HCB '92 in De Braken versterkt. De Boxtelse handbalvereniging organiseert regelmatig zo'n speelfeest voor de allerkleinsten. (Foto: Peter de Koning).

Programma zaterdag 21 november

HCB '92 DB1 - MHC        Pius X 14.55

Programma zondag 22 november

HCB '92 DS 1 - Lido        Pius X 11.45

HCB '92 DS2 - Elshout        Pius X 10.15

Tachos - HCB '92 D1        10.00

Programma woensdag 25 november

Bergeijk - HCB '92 recr.        19.00


CONCURRENTEN OP GROTERE ACHTERSTAND

Taverbo/Sabo 3 aan
de leiding in de BRTC

De tafeltennissers van Taverbo/Sabo 3 blijven lijstaanvoerder in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Ondanks dat de ploeg zelf niet in actie kwam, slaagden de concurrenten er niet in de achterstand te verkleinen. Het zal voor deze teams steeds latsiger worden om de kloof te overbruggen.

Nummer twee Rembrandt vond in Geerta Pluut van Rotsvast een te sterke tegenstander. Pluut won drie enkelspelen, teamgenoot Bart Theeuwes wist van Aukje van den Heuvel te winnen. Voor Rembrandt wonnen Eric van der Schoot en Ad Brekelmans elk twee partijen en zo bleef er voor Jan Don weer geen eer te behalen. Voor Rotsvast speelde Dinie van den Nieuwenhuizen voor het eerst dit seizoen mee, maar ze kon in het dubbelspel niet tot winst komen.

Taverbo/Sabo 1 kwam in de partij tegen Taverbo/Sabo 4 niet verder kwam dan een 7-3 zege. Het was voor Taverbo/Sabo 1 maar goed dat de tegenstander met slechts twee spelers in actie kon komen, anders had de zege misschien wat kleiner uit kunnen vallen. Voor Taverbo Sabo 4 was de winst van Raymond de Boer op Ronald van Dael het meest opvallend. Peter de Rooij vulde zijn teamgenoot goed aan en zorgde voor de overige twee punten. Voor Taverbo/Sabo 1 bleef het steken op zeges voor Cees Hems, Frans van Dun en Van Dael.

In de wedstrijd tussen Taverbo/Sabo 2 en Sabo Boxtel stond de weg naar de top van de ranglijst centraal. Het werd een boeiende ontmoeting waarin veel op het spel stond. Voor Sabo Boxtel liet Ad van Weert zijn routine zien; hij won gedecideerd alle enkelspelen. Teamgenoten Wim van Aarle en Hans van Weert leverden in spannende duels elk twee punten in. Ook bij Taverbo/Sabo 2 was de wedstrijdstress merkbaar; Lothar Groth kon voor het eerst in deze competitie niet tot scoren komen en verloor drie enkelspelen.

De Firma Fotografie werd door het team van De Dommel vaster op de onderste plaats gedrukt. Bij De Dommel werden de punten eerlijk onder de drie teamgenoten Wim Jansen, Ad van Lier en Ad de Man verdeeld.

Uitslagen afgelopen week

Rotsvast – Rembrandt        4-6

De Dommel – Firma Fotografie        7-3

Sabo Boxtel – Taverbo/Sabo 2        6-4

Taverbo/Sabo 4 – Taverbo/Sabo 1        3-7