OPNIEUW NEDERLAAG VOOR TRICOLORES

ODC belandt na nieuw verlies in gevarenzone

En opnieuw verloor ODC een uitwedstrijd tegen een laagvlieger. Waar vorige week met 2-0 van Mierlo-Hout werd verloren, was het deze keer rode lantaarndrager Venhorst dat de tricolores de baas was. Op een moeilijk bespeelbaar veld ging het team van trainer Frank van den Berg met 3-2 onderuit.

Van den Berg moest voor de uitwedstrijd tegen Venhorst flink puzzelen in de opstelling. Door blessures en een schorsing ontbraken in de laatste linie (inclusief keeper) vier van de vijf spelers die normaal in de basis staan. Bovendien waren de omstandigheden in Venhorst niet ideaal voor een ploeg als ODC die het vooral van combinatievoetbal moet hebben. Er stond een stevige wind dwars over het veld dat door de regenval bovendien spekglad was geworden.

De Boxtelse oefenmeester had zijn team vooraf gewaarschuwd voor de specifieke kwaliteiten van de promovendus: de snelheid van clubtopscorer Thijs van Sleeuwen en de koppende kwaliteiten van verdediger Luuk van den Boogaard bij standaardsituaties. Ondanks dat ging het snel mis. Na twee minuten ontsnapte Van Sleeuwen aan de aandacht van de ODC-defensie en zette hij zijn ploeg op 1-0. Tien minuten later knalde diezelfde speler de bal vanaf twintig meter knap achter doelman Robbie Roelofs en stond het 2-0.

Lang bleef die stand niet op het scorebord staan want uit een door Rob Scholten genomen vrije trap knikte Remco Schellekens in de 14e minuut de 2-1 binnen. De ODC-spelers dachten op dat moment waarschijnlijk dat het nog wel goed zou komen. Maar steeds hadden de tricolores een stationnetje te veel nodig om tot scoren te komen. In de blessuretijd gebeurde precies waar Van den Berg vooraf voor gewaarschuwd had. Bij een corner vanaf rechts zag iedereen Van den Boogaard over het hoofd die bij de tweede paal ongehinderd binnen kon koppen: 3-1.

OPPASSEN

Na de pauze ging ODC verder naar voren voetballen. Het leverde in de 52e minuut een goede kans op toen Bart Dammers doelman Peters al gepasseerd had. Een verdediger van Venhorst kon echter nog redding brengen op de doellijn. Aan de andere kant was het oppassen met de snelle Van Sleeuwen die tot twee keer toe alleen voor Roelofs verscheen. De eerste keer schoot hij naast en de tweede keer verrichte de ODC-keeper een prima redding.

Naarmate de tweede helft vorderde, nam het geloof in een goed resultaat steeds verder af. ODC probeerde het wel maar bij de hardwerkende thuisploeg was er steeds wel iemand die er bij een veelbelovende aanval een voet tussen kon zetten. Het duurde tot vijf minuten voor tijd alvorens de aansluitingstreffer viel. Een voorzet vanaf rechts werd uiteindelijk door Bas Verkaik binnengewerkt (3-2).

Door het verlies zijn de tricolores in de gevarenzone beland want de elfde plaats betekent aan het einde van het seizoen spelen om klassenbehoud. Daarom is het van belang dat er snel weer een keer gewonnen wordt. Zaterdag 21 november speelt ODC voor de beker uit tegen zaterdag tweedeklasser Almkerk. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag 29 november tegen BVV.