Zaterdag werd volop gehockeyd bij MEP. Jongens C1, met Wiebe Langerwerf aan de bal, won met 4-2 van Geel-Zwart. (Foto: Hans Verberk).
Zaterdag werd volop gehockeyd bij MEP. Jongens C1, met Wiebe Langerwerf aan de bal, won met 4-2 van Geel-Zwart. (Foto: Hans Verberk). Foto: Annelieke van der Linden

RUGBYERS HOUDEN AANSLUITING BIJ TOP DRIE

Ducks trefzeker tegen Wageningen

De mannen van Oysters/Ducks hebben met ruime cijfers gewonnen van Wageningen. Het combinatieteam zegevierde in Oisterwijk met 31-5. Duckes Legends, gevormd door spelers van Ducks en The Dukes, won eveneens royaal; in Uden werd Octopus met 29-0 geklopt

Het combinatieteam Oysters/Ducks speelde afgelopen zondag thuis tegen Wageningen met als inzet aansluiting houden met de top drie. Na een nipte 10-5 ruststand kreeg de zege in de tweede helft meer gestalte: 31-5. In de eerste helft was Oysters/Ducks iets meer in balbezit, maar werd er te weinig mee gedaan.

Na een aantal wissels en het doorspreken van een reeks teamafspraken, kwam de ploeg in de tweede helft los. Twee snelle tries en een betere werking van de lijn zorgden voor een riante 22-5 voorsprong. Na een fraaie combinatie van René Vorstenbosch en Wout van de Sande werd de mooiste try van het duel gescoord. Het verzet van Wageningen was toen al gebroken.

De mannen van Duckes Legends speelden in Uden tegen Octopus. Ondanks dat Octopus jongere en snellere spelers binnen de gelederen had, vormde deze tegenstander geen grote barrière voor de Boxtels/Bossche dadendrang. De ervaren voorwaartsen hadden veelvuldig balbezit en dit werd vakkundig omgezet in de nodige tries. Duckes Legends gaf niets weg en won op een modderig veld met riante cijfers: 0-29.

Zondag 22 november speelt Duckes Legends in sportpark Den Wielakker in Boxtel tegen Duuvels uit Zevenaar. Inzet van het duel is de tweede plaats op de ranglijst.

Programma zaterdag 21 november

Cubs: Oysters/Ducks - The Hookers        11.00

Jun.: Oysters/Ducks - RCE/Vets        12.00

Programma zondag 22 november

Sen. 1: Wallaby's - Oysters/Ducks        13.00

Sen. 2: Duckes Legends - Duuvels        13.00


GEVOELIGE NEDERLAAG MANNENTEAM IN HELMOND

Hockeysters MEP verliezen terrein

De hockeyvrouwen van MEP hadden een moeilijke zondag in Goirle, maar wisten toch nog een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen. Door dit resultaat zijn de vrouwen van MEP echter koploper af en zal het voor de winterstop waarschijnlijk uitdraaien op stuivertje wisselen met concurrent Helmond. De mannen van MEP leden een gevoelige nederlaag in Helmond (4-1). Ook de felbegeerde tweede plaats in de play-offs lijkt steeds verder weg.

,,Het heilig vuur ontbrak bij ons", stelde coach Inge Poelmans. Goirle is een echte vechtploeg en was zondag ook feller dan MEP. De Boxtelse formatie straalde te weinig overtuiging uit. Marleen Bordat zorgde er met twee rake klappen uit strafcorners voor dat MEP met een gelijke stand ging rusten (2-2).

Ook in de tweede helft trof MEP een feller Goirle. Ivet van Schaijk (strafbal) en Germaine Hanssen zetten MEP op voorsprong, maar beide keren kwam Goirle langszij (4-4). Poelmans kon uiteindelijk wel leven met de uitslag. Zij maalt er niet om dat MEP de koppositie kwijt is.

Zondag 22 november is er weer een nieuwe ronde als MEP tegen Geldrop speelt. Met een schuin oog zal Poelmans de topper Helmond-Breda in de gaten houden. Afslag in Geldrop om 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Helmond        11-25        Concordia        11-12

MEP        11-24        St.-Oedenrode        11-11

Breda        11-22        HCAS        11-11

Oss        11-20        Son        11-10

Hopbel        11-18        Weert        11-9

Goirle        11-16        Geldrop        11-4

REGENWEDSTRIJD

In de stromende regen werkte MEP zondag de subtopper af in Helmond. De gastheren waren in de beginfase beduidend feller en zetten druk. Na ongeveer twintig minuten begon MEP onder de druk uit te komen en werd het iets sterker op het middenveld. Nard van Geel scoorde uit de rebound van een strafcorner de openingstreffer. Vlak voor rust kwam Helmond op 1-1.

Ook na rust waren de Helmonders feller en dat resulteerde in een snelle treffer: 2-1. MEP probeerde terug te komen en kreeg behoorlijk wat kansen en corners. Het voordeel bij een doelpunt werd niet gegeven. Het was duidelijk dat MEP in die fase vocht tegen zichzelf. Ook kwam het pijnlijk gemis aan teamspirit bovendrijven. Doelman Jasper Vekemans kon nog enkele malen bekwaam redden, maar in de slotfase sloeg Helmond toe. De 4-1 einduitslag was qua veldverhouding derhalve ietwat geflatteerd. Door deze nederlaag ziet MEP nummer twee Helmond weglopen.

Wil MEP nog enige kans blijven houden op plek twee, dan zal er zondag 22 november in Berkel-Enschot gewonnen moeten worden.

STAND EERSTE KLASSE

Venlo        11-31        HOD        11-16

Helmond        11-23        HCAS        11-13

Oss        11-22        Hopbel        11-10

B.-Enschot        11-22        St.-Oedenrode        11-7

MEP        11-19        MOP        11-7

Weert        11-17        Concordia        11-4