Albert Smeekens aan de bal
Albert Smeekens aan de bal Foto: Peter de Koning

guus oerlemans en ingrid van den dungen winnen beker

Boxtels toernooi trekt 408 tennissers

Aan de 26e editie van de Boxtelse tenniskampioenschappen deden 408 deelnemers mee in liefst 36 verschillende categorieën. Guus Oerlemans en Ingrid van den Dungen werden afgelopen weekend, na afloop van de finales, gekroond tot winnaars van het toernooi, zij ontvingen een wisselbeker.

Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door vier tennisverenigingen: De Merletten, LTV Munsel, De Peppelieren en Die Braecke. ,,Eens in de vier jaar is iedere vereniging het hoofdpark, waar dus de meeste duels plaatsvinden. Daarnaast fungeert één van de locaties als bijpark", legt voorzitter Rita van der Steen van de Boxtelse tenniskampioenschappen uit. Sinds dit jaar is besloten dat LTV Die Braecke jaarlijks de rol van bijpark op zich neemt. ,,Op die locatie zijn er vier banen, terwijl de andere tennisverenigingen minimaal acht banen hebben."

Ruim vierhonderd deelnemers schreven zich in voor het toernooi. ,,Meestal hebben we ongeveer vijfhonderd deelnemers, maar doordat de wintercompetitie dit jaar tegelijk valt met ons toernooi, zijn dat er nu minder", aldus Van der Steen. De Boxtelse tenniskampioenschappen starten jaarlijks in het weekend na de herfstvakantie. Na twee weken worden de finales gespeeld. ,,Waar het jaarlijks erg druk is op de finaledag, viel de opkomst dit jaar wat tegen", zegt Van der Steen. ,,Waarschijnlijk had dat te maken met de weersomstandigheden en de intocht van Sinterklaas in Boxtel."

FRIETKAR

De organisatie zet jaarlijks een frietkar neer op het terrein, de winnaars van de verschillende categorieën ontvangen een bon voor gratis frietjes en een snack. ,,Dat vinden ze leuker dan een bos bloemen", grinnikt Van der Steen. Oerlemans en Van den Dungen, de winnaars van het toernooi, ontvingen de wisselbeker. ,,Die trofee mag je houden als je het toernooi drie keer wint. Guus is op de goede weg, hij won dit jaar de kampioenschappen voor de tweede keer."

Het toernooi wordt voor de vijfde keer gesponsord door Veldsink Adviesgroep. Van der Steen: ,,Hierdoor kunnen we de inschrijfprijs jaarlijks laag houden."

FOTO BOVEN: Albert Smeekens won samen met Emiel Peters in de categorie Heren Dubbel 6 (35+). (Foto: Peter de Koning).

Hieronder een overzicht van de winnaars in de verschillende poules.

HE 1/2/3: Guus Oerlemans; HD 1/2/3: Menion Heutink/Coen v.d. Meijden; HD4 (18+): Rob v. Eert/Mark v.d. Oetelaar; GD4 (18+): Yvette v. Zeeland/Dirk de Kinderen; HE5 (18+): Rob v. Eert/Wilbere Mosink; DD5 (18+): Marjanne Blom/Marianne v. Mil; GD5 (18+): Irma Peijnenburg/Roel de Pruyssenaere de la Woestijne; HE6 (18+): Jelle Diks; DE6 (18+): Ingrid v.d. Dungen; HD6 (18+): Rens Robroek/Jelle Diks; DD6 (18+): Dieke Fijen/Angela v.d. Oetelaar; GD6 (18+): Pleuni Driessen/Dave v.d. Meijden; HE6 (35+): Jeroen Rath; HD6 (35+): Emiel Peeters/Albert Smeekens; DD6 (35+): Cessy Paardekooper/Miranda v.d. Wouw; GD6 (35+): Angelique Schüller/Gert-Jan v. Rooij; HD6 (50+): Hans Verlaan/Frits Vortman; HE7 (18+): Tom Kurstjens; DE7 (18+): Linda Gougou; HD7 (18+): Barry Veenstra/Dennis Pastoor; DD7 (18+): Denya en Sigrid v. Disseldorp; GD7 (18+): Anouk v. Gestel/Dave v.d. Meijden; HE7 (35+): Mark v. Beers; HD7 (35+): Giel v.d. Aker/Jan v.d. Akker; DD7 (35+): Erma Schellekens/Rezie v.d. Sande; GD7 (35+): Ingrid v. Son/Mark Verhoeven; HD7 (35+): Hans v.d. Laar/Bram de Winter; GD7 (50+): José Schenk/Bram de Winter; DE8 (18+): Carolien Brands/Steffie de Keijzer; HD8 (18+): Jeroen en Tijn Maas; DD8 (18+): Steffie de Keijzer/Wieteke Nooijen; GD8 (18+): Steffie de Keijzer/Jantje v.d. Steen; HE8 (35+): Jantje v.d. Steen; DE8 (35+): Yvonne v. Bakel; DD8 (35+): Mia Nijssen/Els Welvaarts; HD8 (50+): Willie v. Hal/Adrie v. Esch.


COMPETITIE BOXTELSE BILJART BOND

Comsche Hoeve 2 vergroot

voorsprong in biljartstrijd

Omdat het team van De Comsche Hoeve 2 vrijdag met grote cijfers won van De Amateur 1, heeft de koploper zijn voorsprong uitgebouwd van acht naar zeventien punten.

Tegenstander De Amateur 1 speelde overigens ook niet onverdienstelijk en wist net als zijn overwinnaar telkens boven zijn gemiddelde te scoren. Alleen de partij tussen Bennie Bakker en Theo Ossenblok eindigde in mineur. Achtendertig beurten lang moest het duren vooraleer er lang genoeg gezeuld was met keu en ballen in dit 'scrappy frame'.

Op maandag zorgde het team van De Amateur 2 er voor dat De Comsche Hoeve 2 nog vaster op de laagste plaats werd vastgepind. Alleen Henk van de Pas redde nog de eer. Met zijn zeer respectabele partij tegen Danny Coset, die ook bovengemiddeld presteerde, wist hij in negentien beurten de twaalf punten te behalen.

Dinsdag was het spannend in De Postiljon. 't Krijtje won met Gerard van de Biggelaar en Bennie Keurentjes overtuigend twee wedstrijden, maar zo deed ook Het Groen Laken 1 met Wilma van Schijndel en Margot Blummel. Ondertussen scoorden de bezoekers wel een vijftal wedstrijdpunten meer.

Op vrijdag wist in café De Adelaar Uit de Kom aan zijn progressie van de laatste weken een goed gevolg te geven. In vier zware partijen, die alle dicht in de buurt van de dertig beurten zaten, wisten de nieuwkomers Het Groene Laken 2 te verslaan. Ook ervoer Uit de Kom dat er stevig gestreden wordt in de bovenlaag van de ranglijst, want ondanks de knappe prestatie werd er toch weer een extra verliespuntje op De Amateur 1 genoteerd.

UITSLAGEN

De Amateur 2 - De Comsche Hoeve 1 43-30; 't Krijtje - Het Groene Laken 1 30-35; De Comsche Hoeve 2 - De Amateur 1 46-43; Het Groene Laken 2 - Uit de Kom 37-42.

Stand na zeven ronden: 1. De Comsche Hoeve 2 303 punten; 2. Het Groene Laken 1 284 punten; 3. De Amateur 1 271 punten.