Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Onderscheiding voor Liempdse Anny Habraken

Tijdens de jaarvergadering van de Liempdse afdeling van nationale vereniging De Zonnebloem werd Anny Habraken- van Haaren donderdag benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Mark Buijs reikte het lintje uit in restaurant Het Struifhuis in Liempde.

Habraken (69), gepensioneerd als huishoudelijke hulp sinds 2010, is zeer actief als vrijwilligster in Liempde. Zo is ze activiteitenbegeleidster bij Zorggroep Elde, die ouderen ondersteunt met wonen en welzijn. De Liempdse is actief bij woonzorgcentrum De Vlaswiek.

zonnebloem

Daarnaast is Habraken sinds 1998 betrokken bij De Zonnebloem, onder meer in het bestuur, waar ze vijf jaar penningmeester was.

Tot op heden organiseert ze bij de afdeling Liempde de jaarlijkse loterij en de najaarscollecte, daarnaast organiseert ze het huisbezoek aan 25 mensen en is ze contactpersoon voor de regiovakantie. Bovendien houdt de Liempdse de voor-

gesprekken met potentiƫle gasten. Deonderscheiding werd uitgereikt tijdens de jaarvergadering van De Zonnebloem, het moment waarop Habraken afscheid nam als bestuurslid.

FOTO ONDER: Anny Habraken (midden) werd donderdag in Het Struifhuis benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Ze ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Buijs. (Foto: Gerard Schalkx).

Gemonde

Kaartavond gilde

Het Gemondse gilde Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan houdt morgen, vrijdag 20 november een kaartavond in gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg. Vanaf 20.00 uur kunnen bezoekers rikken of jokeren; een halfuur voor aanvang gaat de zaal open. Deelname kost 2,50 euro per persoon; er zijn diverse prijzen te winnen.