Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Buurtbewoners in Selissenwal trotseren guur herfstweer

Kleurrijke lampionoptocht Geitenwei

Lonneke Hoondert

Uitgelaten stonden tientallen kinderen afgelopen vrijdag ongeduldig te trappelen bij de Geitenwei in Selissenwal. Ook een groot aantal vrijwilligers was op de been. Hoewel de voorspelde herfststorm uitbleef, was het guur en koud, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook dit jaar werd de jaarlijkse lampionoptocht van Stichting Geitenwei in het kader van Sint-Maarten weer goed bezocht.

De eerste keer dat ze de optocht organiseerde was ze er maanden mee bezig, nu gaat het bijna vanzelf. Anky Moonen van Stichting Geitenwei organiseert de optocht nu al vijfentwintig jaar en doet het iedere keer met net zoveel plezier. ,,De eerste keer was ik veel tijd kwijt, doordat ik alles moest uitzoeken. Nu kost het me nog maar weinig moeite. Er moet wel ooit een draaiboek komen voor degene die het over moet nemen. Dát is wel noodzakelijk", vertelt Moonen.

,,Voor een matige opkomst door het slechte weer was ik niet bang. Ik ben vanmiddag platgebeld door mensen met de vraag of het doorging. Ik heb tegen iedereen gezegd: bij de Geitenwei stormt het nooit", lacht Moonen. ,,Als het regent staat er nog 65 man, een paar jaar terug waren er zelfs tweehonderd mensen. Dat is ook mijn motto: het gaat altijd door. Zelfs voor vijf kinderen. Het gaat om het plezier", besluit Moonen haar verhaal.
Wanneer het zeven uur is dirigeert Moonen iedereen naar het startpunt, waar de bewoners van de Rentmeester voor de ramen staan te zwaaien. Onder muzikale begeleiding van de Red River Band loopt de verlichte stoet, onder belangstelling van verschillende wijkbewoners, door de wijk Selissenwal heen.

Vrijwilligers

Opvallend is de grote hoeveelheid vrijwilligers die belangeloos meeloopt voor de veiligheid van de kinderen. Vrijwilliger Johnny van buurtvereniging Oranjestraat Boxtel licht toe: ,,Er lopen van mij geen kinderen mee, maar ik vind dat je dit gewoon voor elkaar moet doen in de wijk.


Workshop voor

slagwerkers bij

Gildenbonds

De leerlingen van de Gildenbondsharmonie in Boxtel houden zaterdag 13 december in de Tijberzaal van het Baanderherencollege een slagwerkworkshop voor jongeren. Onder leiding van een professionele slagwerkdocent leren deelnemers hoe ze ritmisch kunnen trommelen op allerlei slaginstrumenten.

De workshop van het leerlingenorkest, die ook open staat voor andere jongeren die graag willen kennismaken met een slaginstrument, duurt van 10.00 tot 12.30 uur en wordt na de lunch afgesloten met een concert. Wie wil meedoen, kan zich via e-mail aanmelden: info@gildenbonds.nl. Deelname kost tien euro (inclusief lunch).

In de Oranjestraat zijn wij heel actief met onze buurtvereniging. Zo houd je een beetje contact met elkaar, want iedereen is tegenwoordig maar druk. En wanneer ik iets nodig heb, staat de buurt ook voor mij klaar".

FOTO BOVEN: Kinderen lopen met hun lampionnen door de wijk Selissenwal ter ere van Sint-Maarten. (Foto: Peter de Koning).


Hoofdprijs voor

vier artiesten

BSO Twizon

Een staande ovatie. Die kregen Koko, Julie, Marit en Peppe gistermiddag na hun optreden in het Koekgebouw te Veghel. Daar vond de finale plaats van BSO Got Talent.

BSO Got Talent is een talentenjacht van elf locaties voor buitenschoolse opvang in de regio Peel en Maas. Onder de deelnemers waren ook kinderen uit Boxtel, die regelmatig gebruik maken van de opvang van BSO Twizon.

Namens Boxtel beklommen Koko, Julie, Marit en Peppe het podium in Veghel. En na een spannende finale wonnen ze de eindstrijd.

Afbeelding