Boxtel's Harmonie laat
december sprankelen

Hoogtepunten uit de Notenkrakerssuite die Tsjaikovski schreef voor een wereldberoemd geworden kerstballet, maar ook een muzikale reis per stoomtrein van Parijs naar Venetië in de Oriënt Express. Én de uitbundige klanken uit de musicalfilms The Wiz en Frozen. Het is slechts een kleine greep uit het feestelijke programma dat Boxtel's Harmonie heeft samengesteld voor de Sparkling Music Night op 12 december. ,,We bezorgen Boxtel een sprankelende opmaat naar de feestdagen", aldus klarinettist Desiree van Weert.

Nee, het wordt nadrukkelijk géén kerstconcert. ,,Maar het programma past wel helemaal in de sfeer van gezelligheid en warmte die past bij de donkere dagen op weg naar de feestdagen aan het einde van het jaar", geeft Van Weert, die als lid van de muziek- en evenementencommissie nauw betrokken is bij de organisatie van Sparkling Music Night.

POPULAIR ÉN KLASSIEK

Onder leiding van dirigent Jules van de Loo uit Vught, die kort voor de zomervakantie de muzikale leiding van het orkest overnam van William Linssen, is de voorbije maanden hard gewerkt aan het nieuwe repertoire. Enkele stukken werden eind september al vertolkt tijdens het drukbezochte Dommeltheaterconcert op de binnenplaats van kasteel Stapelen.

In het programma is zowel plek ingeruimd voor populair-klassieke muziek, naast de Notenkrakerssuite ook de Intochtsmars der Bojaren (Halvorsen) en drie delen uit de Jazzsuite no. 2 (Sjostakovitsj), als voor moderne muziek voor blaasorkest. Daarnaast begeleidt het orkest de Boxtelse zangeres Charlotte Pennings-Bouwer die hits vertolkt van Shirley Bassy, Randy Crawford, Queen en Frank Sinatra.

KAARTVERKOOP

Sparkling Music Night begint om 20.30 uur; een kwartier voor aanvang is de zaal open. Na afloop van het concert in de aula van het Jacob-Roelandslyceum verzorgt de Swanee Bridge Jazzband een afterparty in de Bracbantzaal. Kaartjes kosten vijf euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar ze kosten slechts vijf euro en zijn te koop bij Iris Kappers (Molenstraat) en in telefoonwinkel Ring & Go (Rechterstraat). Bellen of mailen kan ook: telefoonnummer 06-53 24 15 00 of info@boxtelsharmonie.nl.