Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SAMENLOOP VOOR HOOP BRENGT 161.020 EURO OP VOOR KWF

Liempde heeft nu écht elke cent geteld

,,Bavaria is bij de COOP in de aanbieding, trek maar een paar kratjes open!" De organisatoren van de Samenloop voor Hoop in Liempde hebben deze week in uitgelaten stemming het eindbedrag van het wandelevenement voor KWF Kankerbestrijding bekendgemaakt. De 24-uursloop die in het tweede weekend van september werd gehouden, heeft het astronomische bedrag van 161.020 euro opgeleverd.

Ze waren er gistermiddag bijna allemaal, de mannen en vrouwen die als kartrekker optraden tijdens Samenloop voor Hoop en een evenement neerzetten dat zo'n grote indruk achterliet. Bij de deelnemers, de toeschouwers en al die mensen die zelf of in hun omgeving te maken kregen met kanker. ,,Ik vind het nog steeds ongelofelijk wat hier is gebeurd", blikt Margo Brands terug. Met Lian van Oorschot stond ze aan de wieg van Samenloop voor Hoop. ,,Op mijn telefoon heb ik een filmpje dat ik vanaf het podium heb gemaakt toen het voorlopige eindbedrag van 150.876 euro werd bekendgemaakt", straalt Lian. ,,Kijk toch eens wat een mensen, zover je kunt kijken staan de straten vol..."

Penningmeester Len van Houtum heeft de voorbije weken de laatste geldbedragen opgeteld om afgelopen weekend tot een definitief eindbedrag te komen. ,,Het voorlopige bedrag was gebaseerd op de stand die op zondag 's middags om twee uur bereikt was. Maar daarna is de bierkraan nog flink opengegaan en zoals je weet ging een deel van die omzet ook naar ons evenement." Hij vervolgt: ,,We hebben daarnaast nog veel donaties gehad. Ook hebben veel teams nog extra geld overgemaakt dat ze in de laatste uren hebben opgehaald."

Na een laatste check door de kascontrolecommissie stond het eindbedrag vast: 161.020 euro. Len: ,,Eigenlijk is het 71 cent meer, maar die twee cijfers pasten niet meer op het bord..."

Lees verder op pagina 27.

FOTO BOVEN: Trots poseren de kartrekkers van de Samenloop voor Hoop voor het bord met daarop het definitieve eindsaldo. (Foto: Peter de Koning).