Van links naar rechts: Yuri Traa, Dylan Harmsen, Sjim van der Schans en Dalton Harmsen. (Foto: Bruno Rats).
Van links naar rechts: Yuri Traa, Dylan Harmsen, Sjim van der Schans en Dalton Harmsen. (Foto: Bruno Rats). Foto: Bruno Rats

Lemniscate: metal tijdens de Unicef Talent Battle

Op een optreden in de aula van hun school, het Maurick College in Vught, na, trad de band Lemniscate nog niet eerder op voor publiek. Maar vanavond gaat het er écht van komen. Sjim van der Schans, Yuri Traa, Dalton en Dylan Harmsen kwalificeerden zich voor de tweede ronde van de Unicef Talent Battle, een talentenjacht voor muziekgroepen van middelbare scholen om tegelijkertijd aandacht te vragen voor het goede doel.

Lemniscate, dat oneindigheid betekent, werd ruim een jaar geleden opgericht. ,,Ik was op zoek naar bandleden en plaatste een oproepje op de website Muzikantenbank. Daar reageerden Dalton en Dylan op", vertelt Sjim, die zingt en een gedeelte van het gitaarspel voor zijn rekening neemt. Dylan en Dalton zijn bassist en gitarist van Lemniscate en sinds een maand heeft ook drummer Yuri zich bij de band gevoegd. De groep heeft zélfs al een manager: vriend Bruno Rats uit Boxtel. ,,Ik vind het leuk om dingen voor de band te regelen en heb ze ook opgegeven voor de Unicef Talent Battle."

In de eerste ronde van de talentenjacht stuurden alle bands filmpjes in die op de website van Unicef werden geplaatst. Wie de meeste stemmen kreeg, mocht door naar de volgende regionale ronde. ,,We hebben de hele school opgeroepen op ons te stemmen", vertelt Dylan. Uiteindelijk eindigde Lemniscate op de zevende plek, genoeg voor een plek in de tweede ronde. ,,En dat betekent een optreden in PopEi, mét een professionele jury erbij", aldus Bruno.

De band kijkt uit naar het optreden, maar vindt het tegelijkertijd behoorlijk spannend. ,,We spelen vooral metal en weten niet of de muziek toegankelijk genoeg is, maar hebben gekozen voor het nummer 'Holy Wars' van Megadeth. Een anti-oorlogsnummer, dat past wel bij Unicef", aldus Yury. ,,En de jury let ook op performance, samenspel en interactie met het publiek", stelt Bruno de bandleden gerust.

De voorbije maanden repeteerde Lemniscate vooral op het Maurick College, maar binnenkort hebben ze een eigen repetitieruimte, waarschijnlijk in W2 Poppodium in 's-Hertogenbosch. Sjim: ,,Dan gaan we flink aan de slag met repeteren en liedjes schrijven." Binnenkort is Lemniscate op Facebook te volgen.