Sinterklaas arriveerde in 1995 ook bij de Zwaanse Brug. Hij werd er begroet door toenmalig burgemeester Jan van Homelen, die de goedheiligman vanuit een hoogwerker verwelkomde. (Foto: Piet van Oers).
Sinterklaas arriveerde in 1995 ook bij de Zwaanse Brug. Hij werd er begroet door toenmalig burgemeester Jan van Homelen, die de goedheiligman vanuit een hoogwerker verwelkomde. (Foto: Piet van Oers). Foto: Piet van Oers

GOEDHEILIGMAN WANDELT VIA CROONPASSAGE NAAR MARKT

Sinterklaas arriveert bij Zwaanse Brug

MARC CLEUTJENS

De intocht van Sinterklaas wordt voor het eerst sinds lange tijd weer gehouden bij de Zwaanse Brug in hartje Boxtel. De goedheiligman zet zondag 15 november om 12.30 uur voet op Boxtelse bodem en wandelt daarna met de muzikanten van de Red River Band via de Croonpassage naar de Markt. Daar wordt Sint ontvangen door burgemeester Mark Buijs.

De intocht van Sinterklaas bij de Zwaanse Brug valt samen met de vernieuwde organisatie van het volksfeest. Onder regie van Boxtel Vooruit en in nauwe samenwerking met de paters assumptionisten is kasteel Stapelen aangewezen als het logeeradres van Sinterklaas. ,,Om die reden zal de goedheiligman zondagmiddag daar omstreeks 12.15 uur in de boot stappen en met de Pieten over de Dommel richting de Zwaanse Brug varen", vertelt voorzitter Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit. Belangstellenden kunnen de Sint dus ook onderweg zien, onder meer bij de Raapakkerbrug over de Dommel. Het meeste publiek wordt echter verwacht bij de Zwaanse Brug.

Tijdens de intocht van Sinterklaas zijn de winkels in het centrum van Boxtel geopend. Bovendien is de Markt autovrij omdat hier een podium wordt opgebouwd om de goedheiligman en zijn Pieten te verwelkomen. Kinderen kunnen Sinterklaas hier na afloop van de officiƫle begroeting een handje geven, er is dit jaar geen receptie in het gemeentehuis.