Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Twee laadpunten voor elektrische auto's aan A2

Fastned, het bedrijf dat snellaadstations voor elektrische auto's langs rijkswegen in Nederland bouwt, heeft een nieuw laadpunt geopend langs rijksweg A2, bij verzorginsplaats Ooiendonk. Eerder werd al een laadstation op de parkeerplaats Velder gerealiseerd.

Met behulp van deze laadpunten kunnen elektrische auto's binnen een kwartier volledig worden opgeladen. Het dak van het laadpunt bestaat uit zonnepanelen, waarmee energie wordt opgewerkt voor twee tot drie laadbeurten per dag.

Station Ooiendonk is het vijfde snellaadstation van Fastned in Noord-Brabant. Andere plekken zijn Hondsiep en Lokkant aan de A73, De Keizer aan de A27 en station De Geffense Barrière aan de A59, die eind deze week officieel wordt geopend.

Met de bouw van een Europees dekkend netwerk van snellaadstations op A-locaties langs de snelweg wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te rijden. Eind dit jaar telt het netwerk vijftig stations.

FOTO BOVEN: Het snellaadstation op verzorginsplaats Ooiendonk. (Foto: Fastned).

Gemonde

Galaconcert fanfare

Muziekvereniging Sint-Lambertus verzorgt zaterdag 28 november om 20.00 uur in de gymzaal aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde een galaconcert. In een tot bioscoop omgetoverde gymzaal wordt filmmuziek opgevoerd, ondersteund met beelden. De toegang is gratis.