De jeugdleden van Tabitta zijn enkele weken na de spetterende jubileumshow in De Braken begonnen aan de competitie. (Foto: Gerard Schalkx).
De jeugdleden van Tabitta zijn enkele weken na de spetterende jubileumshow in De Braken begonnen aan de competitie. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

NEGEN MEDAILLES VOOR BOXTELSE TURNSTERS

Tabitta opent nieuw turnseizoen in Tilburg

De turnsters van Tabitta zijn afgelopen weekend gestart aan een nieuw seizoen. Twee weken na de uitbundige viering van het gouden bestaansjubileum in sportcomplex De Braken, was het tijd om weer in actie te komen in wedstrijdverband. De kick-off was in Tilburg, waar een open kampioenschap werd gehouden en Tabitta negen medailles veroverde.

De turnsters van de B-selectie kwamen in actie op niveau N2 en N3. Voor de leden in de jongste categorie 'instap' was het hun allereerste toernooi. Roelie de Bie (12e plaats) en Tasnim Bezbiz (16) zetten hun beste beentje voor en lieten geconcentreerd hun nieuwe oefeningen zien. Esmee Komen, pupil 1 op niveau N2, maakte een kleine misser op het onderdeel sprong waarmee ze niet meer in aanmerking kwam voor een punt. Ondanks deze tegenvaller herpakte ze de wedstrijd knap en behaalde ze het hoogste punt op de brug. Esmee bezette de 13e plaats.

Bij de jeugd N3 kwamen Romy Schepens, Mees van Abeelen, Guylene Brunemann en Luna Ketelaars in actie. Romy liet zien wat ze waard is. Ze draaide een stabiele meerkamp en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Mees (4) eindigde net naast het podium, maar wist wel de hoogste brugscore neer te zetten. Guylene (6) excelleerde op de balk, met een score van 14.15 zette ze iedereen op ruim een half punt achterstand. Luna (11) turnde na langdurig blessureleed ook weer mee aan de meerkamp.

PROGRESSIE

Vanuit de A-selectie turnde alle Tabitta leden tot en met 11 jaar. Voor de kleine instappers Liz van Eijndhoven en Mara van der Heijden was het de allereerste wedstrijd. Ze turnden op het hoogste niveau N1 en eindigden op een mooie tweede en derde plaats. Marilène Liem, pupil 1 N1, turnde haar eerste wedstrijd voor Tabitta en werd tweede. Ze heeft haar eerste jaren geturnd bij Wilskracht in Nederweert en is nog bezig met een inhaalrace om van bijna het laagste naar het hoogste niveau te promoveren. Marilène liet zien enorme progressie geboekt te hebben.

Bij de pupillen 2 N1 kwamen 5 Tabitta-turnsters in actie. Fenne van Haaren turnde al de volledige meerkamp en werd tweede. Sam Sieben (3), Floor de Wolf (4) en Lotte Langerwerf (5) lieten op de onderdelen sprong, balk en vloer zien al goed op weg te zijn. De brugoefening is nog niet wedstrijdklaar, hierop werd daarom nog geen score behaald. Mijke Jansen (6) turnde door een blessure alleen op de brug volledig mee; ze pakte het hoogste cijfer.

GEEN TEGENSTANDERS

Bij de jeugd N1 kwamen Shadé van Oorschot (1) en Donna van Wijgerden (2) op de mat. Ze lieten overtuigend zien dat ze op hoog niveau kunnen acteren. In Zuid-Nederland hebben ze nog geen tegenstanders, maar ze noteerden vroeg in het seizoen al prima prestaties.

Bij de jeugd die in actie komt op niveau N2 turnden Wendy Li, Celeste Canaan en Romy Poirters voor Tabitta. Ondanks twee valpartijen mocht Wendy dankzij haar ijzersterke balkoefening met losse radslag het brons in ontvangst nemen. Ook Celeste (9) turnde niet vlekkeloos, maar liet net als Wendy wel een knappe losse radslag op de slechts tien centimeter brede balk zien. Romy (10) turnde op de brug haar volledige programma; vanwege een blessure was het overige programma van de Boxtelse aangepast.

FOTO RECHTS: De jeugdleden van Tabitta zijn enkele weken na de spetterende jubileumshow in De Braken begonnen aan de competitie. (Foto: Gerard Schalkx).

Economie

Bosch Rexroth

Procesoperator Colin van de Laak van aandrijf- en besturingsspecialist Bosch Rexroth in Boxtel is een van de genomineerden voor de Ir. Noordhofprijs, die donderdag 26 november wordt uitgereikt door de Stichting Bevordering Vakmanschap. Van de Laak is een specialist bij de fabricage van cilinders. De prijs wordt dit jaar uitgereikt bij DAF Trucks in Eindhoven.