Taverbo 3 en Sabo Boxtel titelkandidaat in BRTC

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) eist Taverbo Sabo 3 na opnieuw een ruime zege de rol op van kampioenskandidaat. De ploeg bleef ongeslagen en heeft zes wedstrijden gewonnen en speelde een keer gelijk.

In de wedstrijd tegen Taverbo Sabo 4 eiste Daan de Koning de hoofdrol op door ongeslagen te blijven in zijn enkelspelen. In het dubbelspel werd samen met Uschi Meeuwis voor de tweede keer op rij een nederlaag geleden. Meeuwis won wel twee enkelspelen en teamgenoot Henk IJsseldijk deed hetzelfde. Voor Taverbo Sabo 4 wist alleen Peter de Rooij twee punten te scoren en bevestigde hiermee een sterk seizoen te spelen. Uitslag 7-3 in het voordeel van Taverbo Sabo 3 dat daarmee weer verder weg liep van de concurrenten.

Eén van die concurrenten is Taverbo Sabo 1 dat voor de tweede week op rij een 7-3 nederlaag moest incasseren, ditmaal tegen een andere titelkandidaat: Sabo Boxtel. Maar ook dit team kwam hiermee niet dichter bij de koploper. Ronald van Dael, die vorige week nog twee partijen verloor, herstelde zich en won de enkelspelen. Maar zijn teamgenoten Frans van Dun en Cees Hems konden hem niet steunen en verloren hun enkelspelen. Aangezien Ad en Hans van Weert in het dubbelspel de tegenstander geen kans gaven, kwam er een 7-3 uitslag op het wedstrijdformulier.

Grand Café Rembrandt profiteerde van deze gang van zaken en kwam door een regelmatige 6-4 zege op het team van De Dommel, dat in een keurig nieuw kobaltblauw tenue aan de tafel verscheen, op de tweede plaats van de ranglijst terecht.

WINST BAT BOYS

Ook onderaan de ranglijst zijn elke week weer wedstrijden van belang. Halverwege de wedstrijd leek Bat Boys met een ruime voorsprong op weg naar een grote zege door drie partijen naar zich toe te trekken. De resterende vijf partijen leverde een 3-2 stand op in het voordeel van tegenstander Rotsvast, dat met een eindstand van 6-4 toch nog verloor.

Programma volgende week

Rotsvast – Grand café Rembrandt; De Dommel - De Firma Fotografie; Sabo Boxtel - Taverbo Sabo 2; Taverbo Sabo 4 - Taverbo Sabo 1.