Iris Diender (rechts) in duel met een speelster van Gemert
Iris Diender (rechts) in duel met een speelster van Gemert Foto: Hans Verberk

LIEMPDSE MANNEN VERPLETTEREN ROSMALEN: 13-1

HCL en Gemert delen hockeypunten

De hockeysters van HCL hebben zondag in sportpark De Bolakkers in Liempde met 2-2 gelijkgespeeld tegen Gemert. De mannen van HCL speelden eveneens thuis en bogen een verrassende 0-1 achterstand om in een heuse monsterscore: 13-1.

De uitslag van het duel tussen HCL en Gemert past bij de stand die de ploegen op de ranglijst bekleden: de vierde en de vijfde plek. HCL opende scherp en trok het spel naar zich toe. Met goede loopacties werden gaten op het middenveld gevonden, waar vervolgens gezocht werd naar de spitsen.

HCL kreeg enkele kleine kansen, maar kwam nog niet tot scoren. Het resulteerde in slordiger spel waarvan tegenstander Gemert profiteerde. Een veldoverwicht kon echter niet omgezet worden in een doelpunt. Het was zelfs HCL dat als eerste het net vond. Alina Bekkers kreeg de bal voor de stick en haalde verwoestend uit. Jaimy Diender gaf als aankomend goaltjesdief het laatste tikje tegen de bal: 1-0.

Gemert zag kans om snel langszij te komen. Vanuit de rebound kon een van de oplettende aanvallers van de gasten de Liempdse goalie verslaan: 1-1. Gemert rook dat er meer te halen was in Liempde en kon na een pittige scrimmage die beter zou passen op een rugbyveld zelfs 1-2 op het scorebord zetten. HCL schrok wakker van deze treffer. Een venijnige pass van Annet Saris op Moniek Saris, die op de kop van de cirkel stond, vormde de inleiding voor de gelijkmaker. Lieke Schoenmakers trof doel: 2-2.

In de tweede helft vielen geen treffers meer; beide teams moesten genoegen nemen met een gelijkspel. Het voelde voor HCL als een verlies van twee punten.

Zondag 15 november spelen de hockeysters van HCL tegen het laaggeklasseerde Heeswijk-Dinther.

DERTIEN TREFFERS

De mannen van HCL lieten er zondag tegen Rosmalen geen gras over groeien. Nadat de formatie verrassend op een 0-1 achterstand was gekomen, werd de aanval ingezet en stond het nog voor rust 4-1. Na de thee werd afstand genomen van Rosmalen, dat op alle fronten werd afgetroefd. De teller stokte pas toen HCL nummer dertien op het scorebord had gezet. (Foto: Hans Verberk).

RUGBYERS BUIGEN ACHTERSTAND IN TWEEDE HELFT OM IN WINST

Ducks/Oysters verslaat Dukes in eigen huis

Het rugbyteam van Ducks/Oysters speelde zondag uit tegen The Dukes in 's-Hertogenbosch. Het combinatieteam met spelers uit Boxtel en Oisterwijk stond met rust nog achter, maar won in de tweede helft verdiend: 17-29.

De gastheren waren in de eerste heft op het kunstgras net wat sterker. En dit vooral door de potige voorwaartsen die een snelle try van de bezoekers vlot teniet deden: 7–5. Wout van de Sande en Ad Schalkx moesten vol aan de bak om de Bossche krachtpatsers van scoren af te houden.

GERICHTE KICKS

Pim van Esch kon regelmatig door gerichte kicks de Dukes-storm tot bedaren brengen. Beide teams scoorden voor rust nog eenmaal, dit betekende een 12–10 voorsprong bij rust voor de thuisploeg.

In de tweede helft was het beste eraf bij de zware Dukes-spelers, waardoor Ducks/Oysters meer balbezit kreeg en de snelle lijn aan het werk kon zetten. Dit leverde rap enkele tries op, die tot de zege leidden voor de bezoekers.

DUCKES LEGENDS

Ook Ducks 2 speelt als een combinatieteam en heeft daarvoor spelers van The Dukes uit 's-Hertogenbosch in de gelederen. De ploeg komt in de competitie uit als Duckes Legends en verloor zondag in de Brabantse hoofdstad van het Nijmeegse Wasps. De eerste helft speelde Duckes Legends tam en waren er tal van foutjes te bespeuren. Dit zorgde ervoor dat het fellere Wasps een voorsprong nam die bij rust was opgelopen tot 5–24.

Duckes kwam in de tweede helft goed terug met onder meer een try van René Vorstenbosch en een benutte conversie van Jasper Bastianen. Maar de tijd was te kort om de opgelopen achterstand goed te maken. Hierdoor was de nederlaag een feit: het werd 17–31 voor Wasps.