Harm Kemps poseert met twee veilingkavels. Een KNVB-bal met handtekeningen van voetballers als Marco van Basten, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben en een PSV-shirt met de signatuur van alle spelers van de Eindhovense landskampioen. (Foto: Henk van Weert).
Harm Kemps poseert met twee veilingkavels. Een KNVB-bal met handtekeningen van voetballers als Marco van Basten, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben en een PSV-shirt met de signatuur van alle spelers van de Eindhovense landskampioen. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

TOPSTUKKEN TIJDENS LIVE BIEDING ONDER DE HAMER

Veiling voor jubileum RKSV Boxtel

HENK VAN WEERT

In aanloop naar het pinksterweekeinde waarin in 2016 het 75-jarig bestaansjubileum wordt gevierd, organiseert voetbalclub RKSV Boxtel tal van activiteiten. Het merendeel daarvan is bedoeld om extra geld in het laatje te brengen om een spectaculair feest neer te kunnen zetten. Vrijdag 27 november is er een goederen- en dienstenveiling. ,,Maar via internet kan nu al een bod worden uitgebracht op onder meer gesigneerde shirts van PSV en Ajax, maar ook op een KNVB-bal vol handtekeningen", vertelt Harm Kemps.

Het zijn lang niet allemáál artikelen die met voetbal te maken hebben, benadrukt Kemps, die meewerkt aan de sponsorwerving voor het voetbaljubileum. ,,We hebben óók leuke kavels voor mensen met andere hobby's. Wat denk je van het shirt dat Mink van der Weerden droeg tijdens de olympische finale tegen Duitsland in 2012? Of de hockeystick van Maartje Paumen? Échte collector's items."

En zelfs mensen die iets buiten de sport willen hebben, doen er goed aan de veilingsite te bezoeken. Bijvoorbeeld om mee te dingen naar een Volvo naar keuze die een weekend lang beschikbaar wordt gesteld door autobedrijf Van den Brandt of om zich te verzekeren van optredens van bijvoorbeeld singer-songwriter Patrick Hendriks, volkszanger Tim Schalkx of De Aggemarvanhuisaf Band. En wat te denken van het schilderij dat Ad Verstijnen beschikbaar heeft gesteld en een shirt én setje pijlen van darter Michael van Gerwen.

Gratis kaartjes voor wedstrijden in het betaald voetbal, maar ook op diensten kan een bod worden uitgebracht. Zelf heeft Kemps zich opgeworpen om een avondje als taxichauffeur te fungeren als iemand naar een feestje moet. ,,En uiteraard worden de retro-shirts geveild waarin ons eerste elftal de competitie opende."

Iedereen kan meedoen aan de internetveiling. Via rksvboxtel.onzeveilingonline.nl kan een bod worden uitgebracht. ,,Je ziet daar hoe lang je nog kunt bieden en wat het hoogste bod tot dan toe is. Wie een hoger bod uitbrengt, krijgt via de mail een bevestiging. En degene die wordt overboden, krijgt ook een berichtje via de mail."

VEILINGMEESTER

Berry Dankers treedt vrijdag 27 november op als veilingmeester in D'n Oosthoek, de voetbalkantine van RKSV Boxtel in sportpark Munsel. ,,Die dag sluit om 14.00 uur de internetveiling. Vanaf 20.00 uur wordt de slotbieding gehouden van de kavels waarop via de site het hoogste bod is uitgebracht", vertelt Kemps. De internetveiling verloopt naar tevredenheid aldus het lid van de sponsorcommissie. ,,Het streefbedrag dat ik zelf in mijn hoofd had, hebben we al gehaald. Hoeveel dat was? Nee, dat krijg je van mij niet te horen, we willen immers zoveel mogelijk geld bijeen brengen. Voor het jubileumfeest in het pinksterweekeinde bestaan grootse plannen. Maar dan is het wel zaak dat we daar ook een budget voor bij elkaar weten te krijgen..."

Kemps is al vele jaren lid van RKSV Boxtel. ,,Als vijfjarig ventje ben ik begonnen. Lange tijd heb ik in het eerste gespeeld, maar ben ik actief in het vijfde elftal. Ik heb me in het verleden nooit zo met het vrijwilligerswerk in de club bemoeit en bezocht nooit de ledenvergaderingen. Maar als je wat ouder wordt, begin je daar toch meer interesse te krijgen. En dan zie je wat er allemaal omgaat in zo'n vereniging. Er komt veel bij kijken. Ik heb een drukke baan en woon in Best en dan is het best lastig om als vrijwilliger actief te zijn. Maar voor zo'n jubileum als dit zet ik me graag in."

Veel bedrijven en particulieren bleken bereid om een kavel beschikbaar te stellen voor de internetveiling van de jubilerende voetbalclub. ,,Maar je merkt wel dat je toch vaak bij dezelfde mensen aanklopt. En juist daarom is het fijn dat toch zoveel goederen en diensten zijn aangeboden", zegt Kemps. RKSV Boxtel omschrijft hij als een familiaire gezelligheidsclub en dat bevalt hem. ,,Die sfeer moeten we in de club vast zien te houden. Ook de veiling op 27 november moet een gezellige bijeenkomst worden en dat zal beslist lukken, de club kennende."

Morgen, vrijdag 13 november staat de vierde editie van de 'Kienen met wa klets' op stapel. Ook al een activiteit om geld bijeen te brengen voor het jubileumfeest. D'n Oosthoek is vanaf 20.00 uur geopend; er zijn tal van leuke prijzen te winnen.

FOTO BOVEN: Harm Kemps toont twee topstukken uit de internetveiling voor de jubilerende voetbalvereniging RKSV Boxtel: een door alle spelers gesigneerd shirt van landskampioen PSV en een KNVB-bal met handtekeningen van tal van internationals. (Foto: Henk van Weert).