Karin Tooren zong in de kleine zaal van Podium Boxtel, maar speelde er, begeleid door pianiste Julia Warowisz, ook fluit. (Foto: Albert Stolwijk).
Karin Tooren zong in de kleine zaal van Podium Boxtel, maar speelde er, begeleid door pianiste Julia Warowisz, ook fluit. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

LIONSCLUB GENEREERT GELD VOOR CULTURELE PROJECTEN

Vrienden Boxtel Live smaakt naar meer

HENK VAN WEERT

Het muziekevenement Vrienden van Boxtel Live beleefde zaterdag in theaterzaal Podium Boxtel een geslaagde eerste editie. Lionsclub Dommel & Aa organiseerde een avondvullend programma vol lokaal talent in theaterzaal Podium Boxtel om geld te genereren ten behoeve van plaatselijke culturele initiatieven. Enkele honderden bezoekers beleefden een heerlijk avondje uit. Hoe de definitieve opbrengst nog niet bekend is, lijkt het streven om 10.000 euro bijeen te brengen. Daarmee worden drie cultuurboxen voor het basisonderwijs aangeschaft.

Nadat meesterkok Jan van de Ven de sponsors en andere vip-gasten had getrakteerd op een smakelijk driegangenmenu, liep - verdeeld over drie locaties - een gevarieerd programma van stapel. De Stripe Big Band beet het spits af op het hoofdpodium. Zanger Auke Stook vertolkte daarbij enkele hits van Michael Bublé. Met een swingend repertoire gaf het Boxtelse orkest, dat inmiddels dertig jaar aan de weg timmert, een visitekaartje af voor het lustrumconcert op 28 november.

Ondertussen vermaakte Karin Tooren in de kleine zaal de toehoorders met fluitspel en zang. Julia Warowisz begeleidde haar op piano. Met de vertolking van het lied 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij wist Tooren haar publiek te raken. Op datzelfde podium nam even later het tienkoppige klarinetten-ensemble van de Gildenbondsharmonie plaats. Het gezelschap luistert jaarlijks op 4 mei de dodenherdenking op, maar presenteerde zich nu voor het eerst op een andere wijze. En dat viel in de smaak.

Fons van Asten leidde het optreden van de klarinettisten in met enkele zelfgeschreven gedichten, waarmee hij een glimlach op het gezicht van de luisteraars toverde. Ook Willem den Brabander & Clausje Franken, Henny van den Boom en Angela's Project traden op in de kleine zaal en kregen daar veel bijval.

G@ZZEROP!

Op het hoofdpodium had de bigband ondertussen plaatsgemaakt voor de gitaristen Harry Hendriks en Roeland Heesbeen, die eerder ook al het diner hadden opgeluisterd met uiteenlopende evergreens uit het pop-repertoire. Na hen zorgde coverband G@zzerop! met zangeres Charlotte Pennings in de hoofdrol voor een daverend vervolg van de muziekavond. In de foyer konden belangstellenden een gokje waagden aan de roulette- of pokertafel.

Ferdy Steger, dit jaar president van de Lionsclub Dommel & Aa, blikte tijdens de avond tevreden rond. ,,De organisatie was een flinke klus. Ruim een jaar geleden zijn we met de voorbereidingen gestart. Normaal hielden we altijd een mosselavond, maar nu is gekozen voor een andere opzet en dat slaat aan. De bezoekers zijn allemaal enthousiast en dat geldt ook voor onze leden."

Met de opbrengst van het muziekevenement wil de Lionsclub drie cultuurboxen aanschaffen voor het basisonderwijs. Eén muzikale box met ukelele's, één met monumentaal materiaal en één theaterbox. ,,Zo willen we bereiken dat alle kinderen in aanmerking kunnen komen met kunst en cultuur", aldus president Steger.

Vrienden van Boxtel Live werd afgesloten door twee deejays die lid zijn van de plaatselijke Lionsclub. Peter van As draaide zijn pop- en feestmuziek op het hoofdpodium terwijl Martijn van Rosmalen alias deejay Notarian trance- en danceklanken in de kleine zaal liet horen.

FOTO LINKS: Karin Tooren zong in de kleine zaal van Podium Boxtel, maar speelde er, begeleid door pianiste Julia Warowisz, ook fluit. (Foto: Albert Stolwijk).