Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Kinderen smikkelen met burgemeesters

Deze week staat in het teken van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen 's ochtends een boterham eten op school. Met uitzondering van 25 leerlingen van de Prinses Amaliaschool in Boxtel en 18 leerlingen van de Sint-Willibrordusschool in Esch: zij waren uitgenodigd in het gemeentehuis...

Burgemeester Mark Buijs ontving de kinderen van de Prinses Amaliaschool vanochtend in het werkcafé van het gemeentehuis, terwijl de jeugd uit Esch dinsdagochtend de dag begon in de raadzaal van het Haarense gemeentehuis. Daar genoten ze van een ontbijt dat bestond uit boterhammen, mandarijntjes, jus d'orange en melk. En tijdens het eten kregen ze de kans de burgemeesters de hemd van het lijf te vragen.

De jeugd nam het ontbijt zélf mee. Als dank voor dit aanbod, deden zowel de gemeente Boxtel als Haaren een donatie aan de Linda Foundation, het goede doel dat zorgt voor sinterklaascadeautjes voor kinderen uit kansarme gezinnen. Het Nationaal Schoolontbijt vond dit jaar voor de dertiende keer plaats en heeft als doel kinderen te wijzen op het belang van een goed ontbijt. Lees meer over het burgemeestersontbijt in Boxtel en Haaren op pagina 8.

FOTO BOVEN: Burgemeester Mark Buijs hielp Giovanny van de Prinses Amaliaschool met de thee. 25 leerlingen ontbeten vanochtend op het gemeentehuis. (Foto: Albert Stolwijk).