MATIGE VERTONING BIJ DEES IN WINTELRE

Essche Boys worstelt zich naar remise

Essche Boys heeft zondag in een teleurstellend duel met 2-2 gelijkgespeeld tegen DEES. In Wintelre was er bar weinig te genieten bij een ploeg die de laatste weken zo weinig punten had weten te pakken. Essche Boys greep al vijf punten, maar kon in het duel weinig imponeren.

In de eerste helft was weinig te merken van de prima vorm waarin Essche Boys wekelnag verkeerde. De ploeg stapelde fout op fout, won nauwelijks persoonlijke duels en gun de DEES een handvol prima kansen die vrijwel allemaal werden gemist. Eén kans was wel raak, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

De thuisploeg kwam in de 40e minuut alsnog verdiend op voorsprong. Een voorzet van een DEES-aanvaller belandde op de rand van het strafschopgebied tegen het scheenbeen van een Essche verdediger waarna de bal via de binnenkant van de paal in het doel viel. Essche Boys leek wakker geschud. Marco den Ouden maakte de gelijkmaker met een geplaatst schoot in de verre hoek, na even daarvoor al een grote kans te hebben gehad. De ruststand was daarmee op 1-1 bepaald, maar gelet op alle kansen had het ook 8-2 kunnen zijn.

TWEEMAAL ROOD

Na rust was er met de inbreng van de verdedigers Tim Breukhoven en Jens Rutten meer organisatie in de verdediging en kreeg DEES nauwelijks kansen. Hoewel Essche Boys wat minder balverlies leed, lukte het niet om voetballend tot grote kansen te komen. Halverwege de tweede helft viel de tweede treffer van de thuisploeg letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Een vrije trap op zo'n dertig meter van de goal belandde met een grote boog achter de verbouwereerde Essche doelman in het net.

Tien minuten later kwam Essche Boys weer op gelijke hoogte. Een vrije trap werd door Rutten met het hoofd richting doel verlengd. De keeper van DEES kon deze bal nog keren, maar Yannic van Gerven was er als de kippen bij om in de rebound de bal binnen te tikken. De gasten kregen meer kansen, zeker nadat DEES in de slotfase tweemaal op een rode kaart was getrakteerd. Maar het ontbrak de Esschenaren aan tijd en finesse om te profiteren.

Zondag 15 november krijgt Essche Boys tegen Spoordonkse Boys de kans zich te revancheren voor deze matige vertoning. Het duel wordt gespeeld in Esch en begint om 14.00 uur.