Vrijwilligers gingen zaterdagochtend in Liempde op pad om een kilometers lang lint van feestverlichting op te hangen in het dorp. (Foto: Albert Stolwijk).
Vrijwilligers gingen zaterdagochtend in Liempde op pad om een kilometers lang lint van feestverlichting op te hangen in het dorp. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Liempde baadt in het licht
in aanloop naar de feestdagen

Zo'n vijftig vrijwilligers gingen zaterdagochtend in ploegjes op pad om de feestverlichting in Liempde op te hangen. In aanloop naar de feestdagen in december baden talloze gevels in het dorp de komende weken weer in het licht. De actie Liemt in 't Licht geeft al vijf jaar een impuls aan het lokale ondernemersklimaat.

De vrijwilligers waren leden van de verenigingen die deelnemen aan de spaaractie Op Liemt Gemunt. In totaal hangt zo'n acht kilometer feestverlichting in het dorp. Die blijft branden tot eind januari.

Maar het is niet alleen de feestverlichting die Liempde op de kaart zet op weg naar de feestdagen. Vanaf 11 december is ook de zogeheten Kribkesroute weer opengesteld. Vorig jaar, tijdens de derde editie zetten ruim 150 Liempdenaren een kerststal in hun voortuin of voor de raam en dat trok weer veel bekijks. Initiatiefnemer Anton van de Ven hoopt deze keer op nóg meer deelnemers. Wie zich voor afgelopen maandag aanmeldde, wordt opgenomen in een speciale plattegrond die wordt uitgegeven. Meer informatie over de wandelroute langs de kerststallen is te vinden op www.kribkesrouteliempde.nl.

KERSTMARKT

Op de dag dat de Kribkesroute van start gaat, vrijdag 11 december, wordt in het centrum van Liempde ook de kerstmarkt Liemt Lôpt Uit georganiseerd. Dit jaar met een nieuwe opzet. Niet alleen de ondernemers die deelnemen aan de consumentenspaaractie Op Liemt Gemunt, maar ook verenigingen en particulieren, kunnen zich aanmelden voor een kraampje waarin zij zichzelf mogen presenteren en/of producten verkopen. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar info@liemtloptuit.nl.

WINTERPARADIJS

Een nieuwe activiteit vormen de WinterWonderZondagen die op initiatief van de horecaondernemers worden gehouden op 20 en 27 december. Inwoners en verenigingen worden opgeroepen op deze twee dagen bij de eigen kerststal of in het centrum iets speciaals te organiseren. Te denken valt aan muziek, straattheater, een levende kerststal of het serveren van hapjes en drankjes om Liempde om te toveren tot winterparadijs. Ideeën en initiatieven aanmelden via info@sppill.nl.