Sint-intocht in Liempde met 'XXL-pepernoten'

Piet de Bakker kreeg tijdens een speciale pietenvergadering in Liempde de opdracht grotere pepernoten te bakken. Vanwege moeheid, een bakker moet immers dagelijks vroeg op, begrijpt hij de opdracht verkeerd en bakt hij slechts twee XXL-pepernoten van vijfhonderd kilogram per stuk. En dat is natuurlijk niet genoeg voor alle kinderen die zondag 15 november bij de intocht van Sinterklaas in Liempde zijn...

Of het tóch nog goed komt, zal blijken op 15 november. Voorafgaand aan de intocht vindt van 12.00 tot 13.15 uur een gezinsactiviteit plaats in café 't Wapen van Liempde. Hier kan iedereen een knutselwerkje maken. Vervolgens vertrekt Algemeen Belang Liempde, die jaarlijks de organisatie van de Sint-intocht voor haar rekening neemt, met de gemeentekoets onder begeleiding van fanfare Concordia naar de familie Scheutjens aan de Strijpenhof om Sinterklaas op te halen. De goedheiligman arriveert omstreeks 13.30 uur bij het oude raadhuis.

verrassing

Na afloop van het programma, waarbij duidelijk wordt of er genoeg pepernoten zijn voor alle kinderen, ontvangt Sinterklaas alle kinderen die in Liempde wonen en brengt hij een verrassing mee. Kinderen van 0 tot en met 3 jaar zijn welkom in pannenkoekenhuis 't Struifhuis, terwijl kinderen uit de groepen 1 tot en met 5 in basisschool De Oversteek worden verwacht. Voor kinderen van groep 6 tot en met 8 draait in jeugdhuis Pius X vanaf 14.30 uur een spannende film.


Sinterklaasdisco

in Lennisheuvel

Sinterklaas brengt zondag 22 november, samen met hoofdpiet Leonardo en vele andere Pieten, een bezoek aan Lennisheuvel. Na een tocht door het dorp, die om 13.00 uur van start gaat, is er een disco in gemeenschapshuis Orion met muziek van Disco Tom.

Samen met fanfare Sint-Arnoldus en de Beyerslandkapel wandelen de goedheiligman en zijn Pieten door Lennisheuvel. Iedereen is welkom om bij het gezelschap aan te sluiten. Vanaf 13.45 uur eindigt de tour bij Orion waar een feest wordt gehouden en waarbij kinderen per leeftijdsgroep even bij Sinterklaas mogen komen en een verrassing krijgen. De jeugd die nog niet aan de beurt is, kan lekker dansen met de Pieten, luisteren naar een verhaal in de voorleeshoek of kleuren en knutselen. Lennisheuvelse kinderen die niet naar Orion kunnen komen, mogen hun verrassing maandag 24 november om 15.15 uur ophalen op de parkeerplaats bij het dorpshuis. Ook kunnen ze van 19.00 tot 20.00 uur terecht op het adres Pastoor Tilmanstraat 8.