Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

MARJA VAN DEN BRAAK OPENT WINKEL AAN CLARISSENSTRAAT

Decoratieshop in lege bloemenzaak

Bloemsierkunst Van den Braak. De winkel van de eerder dit jaar overleden Jan van den Braak en zijn vrouw Annie aan de Clarissenstraat bestaat al jaren niet meer, maar is nog steeds een begrip in Boxtel. Vanaf morgen, vrijdag 13 november, kunnen klanten er terecht voor decoraties. Ze worden er geholpen door dochter Marja.

,,Ik heb vroeger, net als mijn broers, veel meegeholpen in de winkel. Mijn vader was vier jaar oud toen mijn opa begon met de winkel. Zo bezorgden we bloemen en maakten de winkel schoon. Inmiddels woon ik alweer dertig jaar in Cromvoirt, waar mijn man en ik een aspergebedrijf hebben. Daarnaast gaf ik regelmatig decoratiecursussen. De winkel stond alweer zo'n vijftien jaar leeg en het begon te kriebelen bij mij", aldus Marja. Ze besloot de stap te wagen en opent morgen haar eigen winkel: Van den Braak Decoratie. ,,Mensen kunnen hier terecht voor kerststukken, plantjes, kransen en allerlei accessoires, zoals potten en beeldjes."

kerstperiode

Met hulp van haar broers werden deze week de laatste puntjes op de i gezet. ,,Laatst hebben we een bordje opgehangen met de tekst: 'binnenkort weer open'. Dat leverde veel nieuwsgierige en enthousiaste reacties op. Ik vind het zelf ook erg bijzonder om in de voetsporen van mijn vader en moeder te treden."

Van den Braak decoratie is drie dagen per week geopend: op donderdag, vrijdag en zaterdag. ,,De andere dagen gebruik ik om allerlei dingen te maken die ik in de winkel verkoop", legt Marja uit. Ze geeft aan dat het de bedoeling is om rond de kerstperiode vaker open te gaan. In de winkel zijn al allerlei kerstdecoraties te vinden. ,,Dat geeft meteen een heel gezellige uitstraling."

FOTO ONDER: Marja van den Braak zette deze week, met hulp van haar broers, de laatste puntjes op de i in haar nieuwe winkel Van den Braak Decoratie aan de Clarissenstraat in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).