EXTRA KRANT ÉN DIGITALE VERSIE VOOR ONDERNEMERS

BC-primeur: lancering van zakelijk abonnement

Stichting Brabants Centrum, de uitgeverij van deze krant, introduceert deze week bij de honderden bedrijven, winkels en kantoren in deze regio een all-inclusive zakelijk abonnement. Bij de directeuren of bedrijfsleiders van lokale ondernemingen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde wordt een speciale editie van dit dagblad op donderdag bezorgd. In die krant wordt hen uitgelegd wat het zakelijk abonnement inhoudt.

Henk van der Zee, directeur van Brabants Centrum, meldt in zijn toelichting: ,,Ondernemers dragen veel bij aan de lokale samenleving. Niet alleen door economische groei te genereren of via de 15.800 banen, maar ook omdat zij veel activiteiten steunen. Van voetbalclub tot carnaval. En vaak helemaal niet om er zelf beter van te worden. Wij waarderen dat en hebben daar iets nieuws voor bedacht."

De prijs van het zakelijk abonnement is hetzelfde als voor een normaal abonnement: 48 euro per jaar, maar dan exclusief btw. De zakelijke abonnee krijgt voor dat geld echter twee exemplaren van de krant: één op de zaak en één thuis, mits het ook twee verschillende adressen zijn binnen het verspreidingsgebied van de krant. Daarnaast krijgt de ondernemer via een wachtwoord toegang tot de digitale versie van de krant die op alle smartphones en tablets is te lezen.

Om te bevorderen dat in de eigen omgeving naar nieuwe medewerkers wordt gezocht, krijgt de ondernemer 5 procent korting op personeelsadvertenties. Bovendien biedt het zakelijk abonnement nog meer extra voordelen: 30 procent korting op familieberichten én op verkoopadvertenties van de eigen woning, de VIP-pas van spaaractie Boxtelaartjes en regelmatig actievoordelen. ,,Op deze manier willen we als stichting laten zien dat we waarderen dat ondernemers in ons verspreidingsgebied actief zijn. Ik hoop dat veel van hen dit initiatief op prijs stellen", stelt Van der Zee.

De vraag dringt zich op of particuliere, 'gewone' abonnees deze zakelijke voordelen niet krijgen. De krantenbaas lacht: ,,Natuurlijk krijgen onze gewone abonnees bijna al deze voordelen binnenkort óók. Alleen wonen die op één adres en valt er wekelijks dus maar één editie van de krant op de deurmat. Over enkele weken kunnen zij zich opmaken voor een gratis all-inclusive pakket."

Een druk leven

Ondernemers hebben een druk leven, beseft het bestuur van de stichting Brabants Centrum die - zonder winstoogmerk - wekelijks een lokale krant uitgeeft. ,,Vaak loopt het op de zaak en thuis door elkaar en kennen zakenmensen geen vast patroon. Maar het bedrijf heeft ook veel raakvlakken met de gemeenschap in de plaats waar het gevestigd is. Veel van de werknemers wonen en leven dichtbij, vaak zijn er veel klanten die uit de directe omgeving komen. Maar ook de ondernemer zelf woont in dezelfde dorpen", stelt directeur Van der Zee.

Uit eigen ervaring merkt hij dat het bijna onmogelijk is om op vaste momenten tijd vrij te maken om te achterhalen wat er allemaal in zijn omgeving speelt. ,,Ik spreek veel ondernemers en constateer dat vaak. Terwijl het voor ondernemers zeker belangrijk is om te weten wat er in hun leef- en werkomgeving gebeurt. Of het nu om economische zaken, ruimtelijke ordening of cultuur en sport gaat; de ondernemer wordt er altijd door beïnvloed en daar wilden we iets mee doen."

Ondernemers die een zakelijk abonnement willen afsluiten, kunnen terecht op www.brabantscentrum.nl.