Judit Bányai torent hoog uit boven de andere speelsters van HCB '92 en Acritas.
Judit Bányai torent hoog uit boven de andere speelsters van HCB '92 en Acritas. Foto: Hans Verberk

HANDBALSTERS MAKEN VERSCHIL IN TWEEDE HELFT

HCB '92 veel te sterk voor Acritas

De handbalvrouwen van HCB '92 hebben zaterdag in sporthal De Braken in Boxtel ruim gewonnen van Acritas uit Bakel. Na een 8-4 ruststand was het na het laatste fluitsignaal 19-10 voor de sterk spelende thuisploeg.

HCB '92 ging rommelig van start en zag Acritas de score openen. HCB '92 vond pas daarna het net, onder meer via een penalty van Annemarie Sens, een loopactie van Judit Bányai en een afstandsschot van Mandy van Abeelen. Balverlies bracht de gasten uit Bakel langszij (3-3), maar de thuisploeg kreeg een steeds groter veldoverwicht dat ook in doelpunten kon worden uitgedrukt. Hèlen Berkelmans maakt een prachtig een-tweetje met Ellen Persoons, die fraai afrondde. Daarnaast wist Mary Swinkels een penalty te stoppen.

KRACHTIG SCHOT

In de tweede helft was HCB '92 de bovenliggende partij. Door goede wissels in te zetten, liepen de vrouwen snel uit tot 12-4 door doelpunten van Miranda van Engelshoven, Berkelmans en invalster Van Abeelen. Acritas probeerde zich te herpakken en kroop dichterbij tot 14-7, maar echt dreigend werden ze nooit.

Door enkele snelle aanvallen breidde de thuisploeg de score in De Braken verder uit. Zowel Van Engelshoven als Nonja van de Langenberg wisten door middel van een break het net te vinden. Daarnaast wist Van Abeelen wederom met haar krachtige schot de bal in de goal te plaatsen. In de laatste seconde kregen de Boxtelse handbalsters nog een 9-meterworp tegen. Een speelster van Acritas wist deze ondanks een stevige Boxtelse muur tegen de touwen te gooien en bepaalde de eindstand daarmee op 19-10.

Programma zaterdag 14 november

B-jeugd: PSV - HCB '92        Vijfkamp 19.05

D-jeugd: HCB '92 – Olympia        Braken 11.40

Programma zondag 15 november

Sen.: PSV 4 – HCB '92 1        De Tempel 14.40

Programma maandag 16 november

Recr.: HCB '92 – Bergeijk        Pius X 20.00