Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DERDE TEAM BOXTELSE TAFELTENNISCLUB NU AL KAMPIOEN

Taverbo/Sabo wint en pakt koppositie

Omdat Irene zonder de sterke kopman Joost van Mier naar Boxtel was afgereisd was het vooraf al duidelijk dat er deze zaterdag flink wat punten konden worden gescoord. Deze hooggespannen verwachtingen werkten echter allerminst verlammend voor de Boxtelse ploeg. Taverbo/Sabo had geen kind aan Irene en stuurde de ploeg met een 9-1 nederlaag terug naar Tilburg.

Opvallend was dat het enige verliespunt op naam kwam van de tot nu toe nog ongeslagen kopman Michel Sperling. De kersverse winnaar van de Open Boxtelse Kampioenschappen verslikte zich in de Tilburgse reserve-kopman Frank Straatman. Danny Smits en Teun Vlaminckx lieten geen steken vallen en ook het dubbelspel werd door Sperling en Vlaminckx vakkundig binnen getikt.

FIER AAN KOP

Vlak na de wedstrijd werd duidelijk dat concurrent ODT het in Sint-Willebrord lelijk had laten liggen tegen The Back Hands. De ploeg uit Roosendaal kwam daar niet verder dan een gelijkspel, mede door een totale offday van kopman Jeroen Christianen die verrassenderwijs geen enkele partij wist te winnen.

Door dit resultaat gaat Taverbo/Sabo nu fier aan kop in de hoofdklasse en staat men twee punten los van ODT. Na een competitieloos weekeinde treffen beide ploegen elkaar over twee weken in Roosendaal. Daar zal duidelijk worden of de champagne alvast koud gezet kan worden of dat het spannend blijft tot aan de laatste speelronde.

HUZARENSTUKJE

In de schaduw van het eerste team leverde Taverbo/Sabo 3 een huzarenstukje af door met 10-0 te winnen van Bergeijk, waardoor men op twee speelronden van het einde al zeker is van het kampioenschap in de tweede klasse. Zelden is een titelstrijd al in zo'n vroeg stadium beslist. Dankzij deze titel zal het team, bestaande uit Bart van Hedel, Stefan Bernhardt en Maarten Kerkhof, volgend seizoen uit mogen komen in de eerste klasse.

MONSTERZEGE

Met nog twee wedstrijden te gaan in de najaarscompetitie heeft het eerste jeugdteam van Taverbo/Sabo zaterdag het heft in eigen hand genomen door in eigen huis met dubbele cijfers te winnen van directe concurrent Stiphout. Dani de Rooij, Lars de Laat en Sjoerd van Heerebeek waren in topvorm en wisten op een enkele partij na alle wedstrijden in slechts drie games te winnen. Hierdoor hebben de jongens de komende wedstrijd tegen Unicum nog maar zeven punten nodig om een vroegtijdig kampioenschap af te dwingen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 21 november in de eigen accommodatie aan de Voetboog in Boxtel, aanvang 10.30 uur.

Het tweede jeugdteam, dat eveneens thuis speelde, had het moeilijk tegen Return uit Oss maar Rick van der Schoot en Lars Strik wisten ieder twee wedstrijden in winst om te zetten.

Uitslagen jeugdteams

Taverbo/Sabo 1 - Stiphout 2        10-0

Taverbo/Sabo 2 - Return Oss 1        4-6

Taverbo/Sabo 3 - BSM 3        0-10

FOTO BOVEN: Teun Vlaminckx serveert voor Taverbo 1. Op de achtergrond tegenstander Raymon Boel van Irene. (Foto: Hans Verberk).


Volleyballers Blox
verliezen thuis
na vijfsetter

De mannenploeg van volleybalvereniging Blox speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen Havoc uit Haps. De vijfsetter werd gewonnen door Havoc.

Blox, waarbij volleyballer Simon Smeulders na een lange blessure weer van de partij was, verloor de eerste set van Havoc met 23-25. De tegenstander kwam op een kleine voorsprong en de Boxtelse volleyballers konden niet de gewenste aanvalsdruk zetten. De ploeg kwam er echter in de tweede set weer bovenop. Daan van den Boer was sterk in de aanval, terwijl Teun Smit zijn mannetje stond aan het net. De tweede set werd ruim gewonnen: 25-15.

De derde set verliep iets stroever maar Blox kwam weer terug in het spel met goede ballen van Thijmen van der Heijden, waardoor het team met 2-1 in sets op voorsprong kwam. Dat beloofde wat, maar de volleyballers leverden de vierde set in met 21-25, waardoor er een beslissende vijfde set aan te pas moest komen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Havoc ging uiteindelijk met de winst naar huis: 10-15.

Boxtel

Rommelmarkt

In gemeenschapshuis De Rots wordt zaterdag 28 november van 13.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan goede doelen. De entree bedraagt één euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Tafelhuur kost drie euro, reserveren via telefoonnummer (0411) 68 36 75.

Knutselen voor Sint

Kinderen kunnen op zondag 29 november tussen 14.00 en 15.00 uur bij de kinderboerderij in Boxtel een schoentje of klompje knutselen voor Sinterklaas. De kinderen mogen hun knutselwerk mee naar huis nemen of laten staan. Op woensdag 2 december brengt de Sint om 14.00 uur een bezoekje aan de kinderboerderij.

De kampioenen van Taverbo 3: Bart van Hedel, Stefan Bernhardt en Maarten Kerkhof. (Foto: Taverbo).