Afbeelding
Foto: Hans Verberk

VROUWEN BEHOUDEN KOP, MANNEN STELLEN TELEUR

MEP in volle vaart voorbij HCAS

De hockeyvrouwen van MEP wonnen zondag in eigen huis met 6-2 van HCAS en blijven fier aan de leiding. De mannen speelden ook op eigen terrein en kwamen niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen De Hopbel uit Schijndel. Het team is inmiddels gezakt naar de vijfde plaats en moet zich opmaken voor een loodzwaar competitieprogramma.

Als rijpe appelen vielen zondag de goals in het duel tussen MEP en HCAS. Na vijf minuten zette Ivet van Schaijk via een prachtige actie Robin Nettekoven voor de lege goal: 1-0. MEP had moeite met het lage tempo van de tegenstander, maar na twintig minuten was het opnieuw raak, nu door Germaine Hanssen. Een strafcorner van Marleen Bordat en een wereldgoal van Isis van Willigendael (backhand hoog in de touwen) zorgden voor de 4-0 ruststand.

In de tweede helft was het heilig vuur wel gedoofd. Zowel MEP als de formatie uit Asten scoorden nog tweemaal; voor MEP Chris Thewessen en opnieuw Van Willigendael. Dat zorgde voor de 6-2 eindstand.

Zondag 15 november speelt MEP de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Goirle is in eigen huis de tegenstander, een ploeg die op het eigen blauwe waterveld moeilijk te verslaan is. Afslag om 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

MEP        10-23        Concordia        10-12

Helmond        10-22        St.-Oedenrode        10-11

Breda        10-21        Weert        10-8

Oss        10-19        HCAS        10-8

Hopbel        10-17        Son        10-7

Goirle        10-15        Geldrop        10-4

SUPPORTERS

Veel Schijndelaren waren zondag meegekomen om hun club tegen MEP aan te moedigen. Onder prachtige weersomstandigheden zagen zij hun team vrij makkelijk overeind blijven tegen het sterkere MEP. De Boxtelaren hadden meer balbezit, waren technisch de meerdere, maar konden niet echt grote kansen afdwingen.

Af en toe kwamen de gasten onder de druk uit, maar de met de week groeiende doelman Frank Vekemans hield zijn doel schoon. Een snoeihard schot van Duran van der Schoot was ook Vekemans te machtig. MEP ging met een kleine achterstand rusten en wist dat er in de tweede helft nog een schepje bovenop moest. Dat gebeurde ook en uit een corner maakte Daan van de Nostrum gelijk.

Na die gelijkmaker was MEP wel sterker, maar niet echt gevaarlijk. De wil opleggen aan de tegenstander ontbreekt nog. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de verdediging van de Schijndelaren, onder aanvoering van voormalig MEP-speler Tim Kloks, stond als een huis. Dat was bij MEP niet het geval en de thuisploeg kroop bij tijd en wijlen door het oog van de naald.

Aan Boxtelse zijde was op rechts Daan van de Nostrum de gevaarlijke man. Handen en voeten had De Hopbel nodig om hem af te stoppen. Het bleef echter bij 1-1.

drie finales

De komende weken worden voor MEP met drie finales cruciaal. De hockeymannen kruisen de degens met de nummers een, twee en drie: Helmond, Berkel-Enschot en Venlo. Dan kan men zien of MEP te vroeg heeft geroepen dat ze kampioen zou worden of dat de ploeg na de winterstop nog meedoet om de prijzen.

Zondag 15 november wacht in een uitwedstrijd opponent Helmond, de nummer drie van de ranglijst, afslag om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Venlo        10-28        HOD        10-13

B.-Enschot        10-22        HCAS        10-10

Helmond        10-20        Hopbel        10-7

Oss        10-19        St.-Oedenrode        10-7

MEP        10-19        MOP        10-7

Weert        10-17        Concordia        10-4

FOTO BOVEN: MEP-speler Pieter Langenhuijsen probeert tevergeefs zijn tegenstander van De Hopbel te omzeilen. (Foto: Hans Verberk).


Clubcompetitie Boxtelse Biljart Bond

Uit de Kom slaat grote slag

In vier wedstrijden, die stuk voor stuk veel zwaarder waren dan dat de einduitslag zou doen vermoeden, behaalde Uit de Kom tegen De Amateur 1 maandag vier maal twaalf punten. Elke match was ten zeerste het aanzien waard en om elke carambole werd gevochten. Het team bestaande uit Lothar Griebe, René van de Brand, Arno Raaijmaakers en Guus Eltink zorgde ervoor dat Uit de Kom vanaf heden tot de subtop behoort.

Op woensdag krabbelde het team van Het Groene Laken tegen De Comsche Hoeve 1 weer overeind. Drie van de vier partijen werden gewonnen en ook Wilma van Schijndel leverde met negen punten de voor haar gebruikelijke bijdrage.

Ongeëvenaard niveau

De strijd tussen De Comsche Hoeve 2 en 't Krijtje leverde aan beide zijden twee overwinningen op, maar de thuisspelende

ploeg scoorde veel meer wedstrijdpunten. Adrie van der Laak maakte nog furore door zijn partij tegen Gerard van den Biggelaar in zeventien beurten af te maken en daarbij een gemiddelde van 6.00 te laten noteren. Op zo'n hoog niveau is tot dusver in deze competitie nog niet gepresteerd.

De Amateur 2 deed het deze week weer uitstekend in zijn uitwedstrijd tegen Het Groene Laken 2. Weliswaar moest de energie uit de toppen van de tenen gehaald worden en ook duurde vooral de slotpartij tussen Ties der Kinderen en Martien van de Loo met zesendertig beurten wel erg lang, toch werd de zege, zij het nipt, uiteindelijk binnengehaald.

Uitslagen

De Amateur 1 - Uit de Kom        32-48

Comsche Hoeve 1 - Groene Laken 1        31-41

De Comsche Hoeve 2 - 't Krijtje        39-35

Het Groene Laken 2 - De Amateur 2        35-37

Stand na zes ronden

1. De Comsche Hoeve 2        257 punten

2. Het Groene Laken 1        249 punten

3. De Amateur 1        228 punten

4. Uit de Kom        227 punten