LIEMPDENAREN KRIJGEN TE WEINIG IN EINDHOVEN

Unitas '59 klopt DVG

De voetballers van vierdeklasser DVG hebben de eerste wedstrijd van de tweede periode ongelukkig verloren. In Eindhoven was Unitas '59 te sterk voor de Liempdenaren die kans hadden om een beter resultaat te boeken. DVG zakt door dit resultaat van de derde naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Unitas '59 was in de eerste twintig minuten veruit de betere ploeg. Na vijf minuten lag de bal al in het Liempdse doel. Een diepe bal op de linksbuiten van de thuisploeg werd afgerond met een bekeken lobje over goalie Sander van Eeuwijk.

Het duurde tot de zestiende minuut voordat DVG hier iets tegenover kon zetten, maar dit was wél de gelijkmaker. Die kwam evenwel niet op het scorebord omdat de scheidsrechter bij Bas van Houtum een handsbal had geconstateerd. Het was echter een verdediger van Unitas '59 die de bal met de hand beroerde. De stand bleef 1-0.

Niet veel later schoot de thuisploeg de tweede goal binnen. Een van de middenvelders kon vrij doorlopen en omspeelde de ene na de andere DVG'er, inclusief doelman Van Eeuwijk.

GEEN STRAFSCHOP

Na de rust waren er diverse kansen voor Unitas '59 om de wedstrijd definitief te beslissen. Een afstandsschot werd door de Liempdse keeper over de deklat getikt. DVG kwam na deze actie wat beter in de wedstrijd en was in de zestigste minuut dicht bij de aansluitingstreffer. Een hoekschop werd door Martijn Caarls teruggekopt op Sander van de Ven, wiens schot op de paal belandde. Een handsbal van Unitas '59 werd vervolgens niet waargenomen waardoor DVG geen strafschop kreeg.

De Liempdenaren bleven hopen op een beter resultaat en speelden regelmatig de lange bal op de kopsterke Van Houtum. Uit een hoekschop waren er twee doelkansen, maar een treffer kon niet genoteerd worden. Een prachtig genomen vrije trap van Wilco Voets bracht wel die verdiende treffer. Met nog zo'n tien minuten te spelen werd Unitas '59 in de verdediging gedrukt. De ingevallen Aaron van Dooren was het dichtst bij de gelijkmaker.

DVG speelt zondag 15 november de uitwedstrijd tegen koploper FC Eindhoven.