Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Sinterklaas komt

met pakjesboot

naar Essche brug

Sinterklaas heeft zondag 22 november veel afspraken in de agenda staan. Zo wordt de goedheiligman om 15.00 uur verwacht bij de zogeheten 'witte brug' over de Essche Stroom in de Spankertstraat in Esch. De sint komt met een pakjesboot en neemt een heleboel Pieten mee die al eerder in Esch te zien zijn.

In Esch worden voorafgaand aan de intocht drie Pietenpleintjes ingericht. Kinderen zijn welkom op De Beemd, Den Bogerd en de Zantakker waar spelletjes worden gedaan. Burgemeester Jeanette Zwijnenberg van Haaren zal Sinterklaas vervolgens bij de burg begroeten. Fanfare Sint-Willibrordus verzorgt een muzikaal programma en begeleidt de goedheiligman met zijn gevolg via de Postelstraat naar dorpshuis De Es.

Vanaf 15.30 uur kunnen de kinderen daar feestvieren. Daarna zal Sinterklaas omstreeks 16.30 uur de feestverlichting in de kastanjebomen rond de Essche bierpomp officieel ontsteken.

Sinterklaas wordt dit jaar extra in het zonnetje gezet in Esch. Kinderen kunnen daarbij helpen door een mooie tekening of knutselwerkje voor de goedheiligman te maken. Dit jaar is Sinterklaas ook weer digitaal bereikbaar via e-mail: sinterklaas@soesch.nl. Op de website www.soesch.nl staat het laatste nieuws.

Dit jaar heeft Sinterklaas opnieuw een mooie slaapkamer in Esch. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen de slaapkamer bezoeken op woensdagmiddag 25 november, vrijdagmiddag 27 november, woensdagmiddag 2 december en vrijdagmiddag 4 december, van 15.00 tot 17.00 uur. De slaapkamer is ingericht in De Opgang, de ruimte achter de sacristie in de Sint-Willibrorduskerk.