HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 33e zondag door het jaar met als motto: 'Wees waakzaam'. Het einde der tijden wordt aangekondigd. Daarom worden we vandaag bepaald niet onthaald op teksten die ons onverdeeld vrolijk stemmen. We horen over een 'tijd van nood', over 'verschrikkingen in die dagen'. Wil dat zeggen dat het met onze wereld op een eind loopt? Ooit wel, maar 'van die dag of dat uur weet niemand af'. Het is echter wel een flinke waarschuwing om alert en waakzaam te zijn. Dus: schroom niet je leven op orde te brengen.

* Liturgische kalender. Dinsdag 17 november: gedachtenis van Heilige Elisabeth van Hongarije.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdagochtend van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden wordt via het antwoordapparaat een nummer afgespeeld voor dringende zaken.

* Uit de agenda. Maandag 10.00 werkgroep gezinsviering, pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Doop. Deze zondag worden in onze parochie gedoopt Nathan Fanata, Angeline en Evander Agyapong. Wij bidden dat zij uit mogen groeien tot goede en gelukkige christenen.

* Overleden. In de parochie overleden Maria van Son-van den Boogaard (68 jaar); Tonny van Stekelenburg-Heerius (81) en Truus Verlangen-Hendriks (74). Dat zij nu voorgoed mogen delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Jongerencollecte. Dit weekend staan achter in de kerk de groene bussen voor een inzameling van het jongerenwerk in het bisdom. De helft van de opbrengst komt ten goede aan projecten voor en door jongeren in ons eigen bisdom. Activiteiten worden georganiseerd voor onder andere de jongeren in de parochies. Daarnaast worden nieuwe materialen ontwikkeld die in de lokale jongerengroepen kunnen worden gebruikt.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Vrijdag 13.30-15.00 bijeenkomst communicanten De Vorsenpoel, koetshuis pastoraal centrum Duinendaal.

* Kerk in Nood. Woensdag 18 november verzorgt Kerk in Nood een lezing verzorgen over de actuele vluchtelingenproblematiek. De organisatie geeft bijzondere aandacht aan Syrië. Iedereen is welkom in gemeenschapshuis De Walnoot in Boxtel vanaf 19.00 uur. De lezing vangt aan om 19.30 uur en duurt circa 50 minuten. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Kerk in Nood vraagt achteraf een bijdrage voor haar activiteiten.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor J. Grubben, predikant is diaken T. Dankers. Zondag 10.30 jongerenviering met 'Con Fervore', in deze viering presenteren de vormelingen zich. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Piet en Riek van Abeelen-Schellekens (jgt); Simon Verbeek (mgd); Piet v.d. Broek (mgd); overl. ouders Van Haaren-Beukenex.

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Harrij en Riet Mandos-Siemerink (jgt); Tonny v.d. Besselaar - v.d. Velden (jgt) Ad Langerwerf (jgt); Piet Wouters (jgt); Maria Strijbosch- v. Hooff (mgd); witte zuster Johanna v. Lieshout (mgd); witte zuster Irma Fijt (mgd); Riek v. Breugel- v. Geel (mgd); Thea Trieling-Jüngst (mgd); Anneke Peijnenburg (mgd); Annemie v.d. Boogaard- v.d. Broek (mgd); Hendrika Bergman - v. Uden (verj.); Piet en Clien Vogels-Heijms; Renze de Waal.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor overl. families.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 hr. v.d. Loo (jgt); Piet Bakx (verj); Jos v.d. Sande; overl. ouders Schoenmakers-Beerens en kinderen.

DONDERDAG 09.30 gebedsviering.

Sint-Jans Onthoofding
Liempde

ZATERDAG 19.00 voorganger en preek pater Hans de Visser. Intenties voor Cor v.d. Zanden (mgd); Frans v.d. Langenberg (verj).

ZONDAG 10.00 voorganger en preek pater Hans de Visser. Intenties voor Wil en Gon Smits-Smetsers; Henk v. Overbeek (mgd); overl. fam. Van den Hurk-Putmans; Ties en Annie v.d. Loo- v. Lieshout; Mari Smolders; fam. Quinten- v.d. Meulengraaf en Francine; familie Van Beerendonk en Henri; Tonnie v.d. Laar-Robben en Wil v.d. Laar (mgd).

MAANDAG 10.00 eucharistieviering; 09.30 eerst rozenhoedje bidden.

DONDERDAG 10.00 eucharistieviering; om 09.30 aanbidding voorafgaand aan de viering.

VRIJDAG 18.30 eucharistieviering ter ere van Sint-Cecilia, opgeluisterd door het kerkkoor Cantate Domino.

MEDEDELINGEN

* Gebed. Heer onze God, geef dat wij onze vreugde vinden in een onverdeelde toewijding aan U. Want ons geluk zal volkomen en duurzaam zijn, als wij zonder ophouden U dienen, die de oorsprong zijt van al het goede. Door onze Heer.

* Drainage begraafplaats. Gisteren is een begin gemaakt met het gestuurd boren op de begraafplaats. De werkzaamheden liggen op schema en geprobeerd wordt om de overlast tot een minimum te beperken, maar enige overlast is niet te voorkomen.

* Sint-Cecilia. Vrijdag 20 november viert kerkkoor Cantate Domino het feest van de patroonheilige van de kerkzangers. Daarom is er die dag een extra eucharistieviering om 18.30.

* Welkom. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 zijn parochianen welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. Intenties voor overl. ouders Van de Linden- v.d. Hoogen; Jan en Nellie Hesius-Klomp (trouwdag); overl. ouders Gerritsen-Berends (verj. vader); overl. ouders Molenaar-Ratering; Gerard v.d. Heijden; een bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties die tot maandagmiddag 12.00 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Riek van Loon, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Misintenties die later binnenkomen worden alleen in de viering opgelezen.

* Contactgroep. De contactgroep Sint-Theresiakerk vergadert op dinsdag 17 november.

* Vieringen. Het jubileumjaar van de paters assumptionisten wordt zaterdag 21 november afgesloten met een eucharistieviering in de Sint-Theresiakerk om 16.00 uur. Vanaf 18.30 is er een eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid. pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep St. Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70. Helma Rombouts tel. 67 25 94. Misintentie: Riek van Loon. tel. 67 31 62 of 06-42 59 38 11 of bij pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrordus
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met medewerking van het Esch' Mannenkoor. Voorganger is kapelaan G. de Jong. Intenties voor Harrie v.d. Meijden; Ad v. Beers (verj); Walter v. Beers; overl. fam. Van Bragt; Anneke v.d. Zande- v. Vessem; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Willibrordusviering. De parochie blikt terug op een inspirerende viering in een volle Sint-Willibrorduskerk. Met dank aan allen die hieraan hun medewerking verleenden en aan de grote groep aanwezige parochianen van de overige kerken van de Heilig Hartparochie.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus in de muur van de voormalige pastorie doen. Men kan de intentie ook telefonisch doorgeven via nummer (0411) 60 15 65. De bijdrage voor de intentie is elf euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUS
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor overl. broer Adriaan v. Hemmen; Elly v. Beurden-Wolke; Sjef v. Grinsven; Mien Schellekens-Verhoeven (sterfdag); Annie v. Heeswijk; ouders Van Heeswijk; ouders Smetsers; Diny v. Heeswijk; Willy Schellekens; Jan Troeijen.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

PAROCHIEBERICHTEN

* Bijeenkomst Emmausgebedsgroep. Donderdag 19 november komt de Emmausgebedsgroep om 18.30 bijeen in het parochiezaaltje.

* Informatieavond bedevaart naar Rome en Assisi. Donderdag 19 november is er om 20.00 een informatieavond over de bedevaart naar Rome en Assisi in oktober 2016. Deze wordt gehouden in de pastorie van de Sint-Servatiuskerk in Schijndel.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst van Schrift en Tafel die geleid wordt door mw. ds. B. Rose uit Lennisheuvel. Voor de kinderen is er een korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Organist is Theo de Jong.

MEDEDELINGEN

* Liederen. Elke zondag voor de dienst om 09.45 inzingen van nieuwe liederen.

* Kerkenraad. Donderdag 19 november 10.00 kerkenraadsvergadering in De Schakel.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Stichting Nabij

praat over

'verbinding'

Stichting Nabij hield zaterdag haar jaarlijkse Nabij-dag in restaurant De Dishoek op het terrein van orthopedagogisch instituut De La Salle in Boxtel. Het dagthema was 'verbinding'. Dit jaar was deze dag extra feestelijk in verband met het tienjarig bestaan van de stichting.

Zoals altijd was de Nabij-dag mede bedoeld om de professionaliteit van de vrijwilligers nog verder te vergroten. De dag werd geopend met het verhaal van een van de vrijwilligers die een voettocht had gemaakt naar de bekende bedevaartsplaats Santiago de Compostela.

Daarna werden diverse workshops gepresenteerd rond het dagthema. Gastspreker was Arthur Polspoel, een autoriteit op het gebied van rouw en rouwverwerking. Hij is al jaren nauw betrokken bij de introductiecursus die stichting Nabij aan al haar vrijwilligers aanbiedt alvorens zij de 'praktijk' ingaan. Hij vertelde over zijn onderzoek naar de wijze waarop mensen hun rouw 'verbeelden', hoe ze hun emoties uiten en zich verzoenen met de nieuwe realiteit na het overlijden van een dierbare.

Stichting Nabij kan nog altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Meer weten? Kijk op www.nabijpst.info.

De Walnoot

VRIJDAG 13 NOVEMBER

Seniorenorkest        10.00

Ceciliafeest Ons Genoegen        13.00

Biljarten        13.00

Dansmariekes        18.00

Wereldkoor        19.30

ZATERDAG 14 NOVEMBER

Concert St-Petrus & St.Cecilia        13.00

MAANDAG 16 NOVEMBER

Koning Willem I College        08.30

Evenementencommissie KBO        09.00

Pilates        10.00

Biljarten De Walnoot        13.00

Kaarten IVV        13.00

Yoga VCB        13.00

EHBO        19.30

Sint-Petrus & Sint-Cecilia        19.30

Vrouwen Contact Boxtel        19.30

Rikken en jokeren        20.00

DINSDAG 17 NOVEMBER

Koning Willem I College        08.00

Biljarten Ursulanen        09.00

Koffie-inloop        10.00

Biljarten KBO        13.00

Bridge Revanche        19.30

WOENSDAG 18 NOVEMBER

Biljarten Ursulanen        09.00

Gym        09.00

Rijbewijskeuring        09.00

KBO bestuursvergadering        09.30

Yoga        10.30

Da Capo        13.00

Kienen IVV        13.30

iPad-cursus KBO        14.00

Heilig Hartparochie        19.00

Vergadering INbox        19.30

Bridgecursus Revanche        19.30

Vergadering Wijkplatform        20.00

DONDERDAG 19 NOVEMBER

Koning Willem 1 College        08.30

Biljarten Ursulanen        09.00

Fotocursus DS        09.30

Pilates        09.30

Vrij biljarten        13.00

Revanche inloopbridge        13.00

Bridge KBO        13.30

Vergadering IVV        19.00

Kienen Daphnia        20.00