Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Boren onder Liempdse graven...

De aanleg van een nieuw drainagesysteem onder het oudste deel van de begraafplaats in Liempde verloopt voorspoedig. Gisterochtend is een begin gemaakt met de ondergrondse aanleg van vijf ontwateringsbuizen.

De buizen worden met behulp van een boorinstallatie onder de bestaande graven geplaatst. Vanaf het parkeerterrein tussen de Sint-Jans Onthoofdingkerk en De Kloosterhof worden de buizen door de machine onder het maaiveld neergelegd. Dat gebeurde op een diepte van 230 centimeter, zodat de grafrust niet verstoord wordt en toekomstige graven ongehinderd gedolven kunnen worden.

De buizen worden aangesloten op een grotere drainagebuis, die vorige week al op het kerkhof werd aangelegd. Die buis voert overtollig water af naar de riolering. Hiermee moet de Liempdse begraafplaats een stuk droger worden en is het straks weer mogelijk om op dit deel nieuwe begrafenissen te laten plaatsvinden. Dat was vanwege de waterproblematiek de voorbije jaren niet mogelijk. De werkzaamheden brengen enige hinder met zich mee voor bezoekers van het kerkhof. De klus moet over enkele weken afgerond zijn.

FOTO BOVEN: Woensdagochtend is een begin gemaakt met het boren van vijf drainagebuizen onder het kerkhof in Liempde. De buizen zorgen voor een betere ontwatering van het oudste deel van de begraafplaats naast de Sint-Jans Onthoofdingkerk. (Foto: Gerard Schalkx).