,,Handbal is snel, dynamisch, verrassend en effectief.
,,Handbal is snel, dynamisch, verrassend en effectief." Dat zegt Hèlen Berkelmans van HCB '92. De club houdt 14 november een speelfeest voor jonge handballiefhebbers in De Braken. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ZATERDAG 14 NOVEMBER IN DE BRAKEN

Speelfeest voor kinderen bij handbalclub HCB '92 in Boxtel

De Boxtelse handbalvereniging HCB '92 houdt zaterdag 14 november in sportcomplex De Braken een speelfeest voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Het sportieve evenement duurt van 09.00 tot 11.30 uur en wordt op zaterdag 16 januari nog een keer gehouden.

Het speelfeest van HCB '92 is volgens Hèlen Berkelmans bedoeld als een extra activiteit voor de eigen jeugdleden die nog niet meedoen aan de competitie. ,,Daarnaast is het speelfeest ook een leuk evenement voor kinderen die nog op zoek zijn naar een leuke sport", vertelt Berkelmans. ,,Handbal is snel, dynamisch, verrassend en effectief."

HCB '92 organiseert het speelfeest in samenwerking met vier andere handbalclubs in de regio. Die nemen eveneens aan de activiteit deel en doen mee aan de gezamenlijke warming-up. Daarna worden allerlei spelletjes gespeeld die duidelijk te maken hebben met vaardigheden die bij het handbal vereist zijn.

SPELENDERWIJS

In mei organiseerde HCB '92 al eens een speelfeest in De Braken. Dat werd toen bezocht door ruim veertig kinderen. Andere clubs die toen meededen waren PSV, Helios '72 en Tijgers. Berkelmans: ,,Om de jongste leden naast trainingen toch wat wedstrijdelementen bij te brengen wordt eens per vijf tot zes weken meegedaan aan een drie uur durend speelfeest. Voor kinderen die willen kennismaken met de sport zijn deze middagen erg zinvol. Met meerdere leeftijdgenootjes maken ze spelenderwijs kennis met de sport en maken ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes."

Voor HCB '92 was het vorige speelfeest een productieve middag, zo laat Berkelmans weten. ,,Aan het einde waren er diverse ouders die hun kinderen wilden aanmelden. Dat is precies waar de vereniging op hoopte."

Wie eens een training van HCB '92 wil bezoeken, is op donderdagen van 18.00 tot 19.00 uur welkom in De Braken. Dan komen kinderen van 5 tot 8 jaar in actie. Vanaf 18.45 uur wordt door oudere kinderen getraind in de grote zaal van De Braken. Mail naar hcb92@handbal.nl.