COMPETITIE BOXTELSE BILJART BOND

Staartploegen pakken punten

in strijd om biljarttitel Boxtel

De teams van De Amateur 2 en Uit de Kom hebben in de competitie van de Boxtelse Biljart Bond eindelijk wat punten in kunnen lopen op de leidende ploegen. Met respectievelijk 44 en 43 punten scoorden ze in de competitie van 2015 nog niet zo hoog.

Van De Amateur 2 leverden Martien van de Loo en Danny Coset hun bijdrage door middel van hoogste series van 15 en 14 punten, Joop de Langen en Marcel van Aarle deden zulks via tweemaal 12 wedstrijdpunten. Voor Uit de Kom lieten zelfs drie spelers 12 punten noteren, maar Lothar Griebe kon met zijn magere partij van slechts 7 punten niet helemaal aan de verwachting voldoen.

Maandag deed De Amateur 1 het goed: alle partijen op een na werden gewonnen van 't Krijtje. Alleen Harrie Appeldoorn kreeg niet de kans om in zijn spel te komen. In veertien beurten was Albert van de Sande van Het Groene Laken 2 te sterk. Overigens speelde laatstgenoemde nog een tweede partij, maar daar had hij wel de dubbele hoeveelheid beurten voor nodig.

De grote sensatie van deze vijfde ronde was op vrijdag te beleven in café De Adelaar. De reden voor deze opwinding was niet zozeer de nederlaag van het topteam Het Groene Laken 2, die nog alleszins eervol genoemd mag worden, als wel de treurnis van het moeten aanschouwen dat de grande dame van het Boxtelse biljarten, Wilma van Schijndel, met twee tegen twaalf punten voor haar tegenstander moest onderdoen.

Misschien dat niet zozeer de verleden week al latent aanwezige vormcrisis daaraan debet was, als wel de fabuleuze serie van 22 caramboles van Luc Halewijn, die haar de moed in de schoenen deed zinken. Slechts twee punten, zo laag was er tot nu toe niet in deze competitie gescoord. Toch weet elke rechtgeaarde Boxtelse biljartkenner, dat er in haar véél meer kwaliteiten schuil gaan.

UITSLAGEN

De Amateur 1 - Het Groene Laken 2 38-36; 't Krijtje - De Amateur 2 24-44; Uit de Kom - De Comsche Hoeve 1 43-30; Het Groene Laken 1 - De Comsche Hoeve 2 33-40.

STAND NA VIJF RONDEN: 1. De Comsche Hoeve 2 218 punten; 2. Het Groene Laken 1 208; 3. De Amateur 1 196.


Koploper Taverbo/Sabo 3

wint in BRTC-competitie

TAFELTENNIS

Koploper Taverbo/Sabo 3 gaat in de Boxtelse Recreatieve Tafeltenniscompetitie (BRTC) steviger aan de leiding na overwinning op concurrent Taverbo Sabo 2. Taverbo Sabo 1 leed een gevoelige nederlaag tegen Rembrandt. Het team van Bat Boys won in de onderste regionen van het klassement van De Firma Fotografie dankzij de eerste zege van Tim Schalkx. Sabo Boxtel zoekt na zege op De Dommel aansluiting bij de top.

Taverbo/Sabo 3 won de titanenstrijd van Taverbo/Sabo 2 met 7-3. Namens de koploper won Daan de Koning zijn drie enkelspelen en leverde slechts één game in tijdens zijn partij tegen Mari van Dijk. Teamgenoten Henk IJsseldijk en Uschi Meeuwis leverden beide een goede wedstrijd af en pakten twee punten. Voor Taverbo/Sabo 2 scoorde alleen Lothar Groth twee punten in zijn enkelspelen; samen met Joop van Eijk was hij goed voor de winst in het dubbelspel. Van Eijk en Van Dijk konden hier niets aan toe voegen.

De kampioen van vorig jaar, Taverbo Sabo 1, werd in de opmars naar de kop van de ranglijst gestopt door een gemotiveerd spelend Rembrandt. Voor dit team kon Hans Stoker eindelijk zijn kwaliteiten in punten omzetten en daarmee zijn drie enkelspelen winnen. Waaronder een zege op Ronald van Dael, die een wedstrijd op hoog niveau opleverde. Aukje van den Heuvel won één enkelspel en samen met Ad Brekelmans het dubbelspel, dat in een snel tempo in drie games werd beslecht. Brekelmans was ook nog goed voor twee wedstrijdpunten waaronder één tegen Van Dael in een partij die de volle vijf games tot het laatste punt bleef boeien.

VERTROUWEN

In de wedstrijd waarin gestreden werd om het verlaten van de laatste plaats op de ranglijst, zegevierde Bat Boys van De Firma Forografie: 6-4. De winst van Bat Boys was ruim voldoende om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien. Rob van Grinsven was de grote man met drie overwinningen terwijl Paul Kuijs daar twee punten aan toe kon voegen.

Maar dankzij de overwinning van Tim Schalkx op Stef Schellekens, werd de overwinning binnengesleept. Vader Henk en zoon Nick van de Laak zorgden gezamenlijk voor de vier punten waarbij senior goed was voor twee zeges in het enkelspel. Sabo Boxtel wist in de wedstrijd tegen De Dommel de stijgende lijn vast te houden en won met 7-3.


Hockeysters HCL

verliezen koppositie

Het vrouwentean met de Liempdse hockeyclub HCL heeft zondag door een ondermaats prestatie haar koppositie verloren. In het uitduel tegen runner-up Mierlo ging de ploeg roemloos ten onder (4-1) en zakt daardoor - op doelsaldo - naar de vierde plek op de ranglijst. De hockeymannen overrompelden EHMC in Eindhoven met 0-6 en gaan fier aan kop in het klassement met doelgemiddelde van 37-10.

Zowel HCL als Mierlo wilde graag winnen en dat was te zien. Toch waren de bezoeksters vaak net een stapje te laat. Mierlo zette namelijk druk en scoorde uit de counter de openingstreffer. De Liempde speelsters bleven voor elkaar werken en de verdediging vertoonde een sterk staaltje 'ballen van de lijn halen'. Moniek Saris, Irmin van de Wiel en Manon Wagner hielpen de sterk keepende Suzan van der Steen om de schade te beperken. Toch wist Mierlo net voor rust de 2-0 te scoren. Met de zon in de rug probeerde HCL terug te komen, maar ballen kwamen niet aan en daar maakte Mierlo dankbaar gebruik van: 3-0. Toch wist Liempde met vertrouwd hockey gevaarlijk te worden wat tot een aantal strafcorners leidde. Via een variant op de lijnstop scoorde Lieke Schoenmakers 3-1. Maar winnen zat er niet meer in, want na deze oppepper zette Mierlo de eindstand op het scorebord: 4-1. De vrouwen van HCL staan nu vierde.