HOCKEYMANNEN OVERROMPELEN EHMC IN EINDHOVEN

Vrouwen HCL verliezen koppositie

Het vrouwentean met de Liempdse hockeyclub HCL heeft zondag door een ondermaats prestatie haar koppositie verloren. In het uitduel tegen runner-up Mierlo ging de ploeg roemloos ten onder (4-1) en zakt daardoor - op doelsaldo - naar de vierde plek op de ranglijst. De hockeymannen overrompelden EHMC in Eindhoven met 0-6 en gaan fier aan kop in het klassement met doelgemiddelde van 37-10.

Zowel HCL als Mierlo wilde graag winnen en dat was te zien. Toch waren de bezoeksters vaak net een stapje te laat. Mierlo zette namelijk druk en scoorde uit de counter de openingstreffer. De Liempde speelsters bleven voor elkaar werken en de verdediging vertoonde een sterk staaltje 'ballen van de lijn halen'. Moniek Saris, Irmin van de Wiel en Manon Wagner hielpen de sterk keepende Suzan van der Steen om de schade te beperken. Toch wist Mierlo net voor rust de 2-0 te scoren.

VERTROUWD

Met de zon in de rug probeerde HCL terug te komen, maar ballen kwamen niet aan en daar maakte Mierlo dankbaar gebruik van: 3-0. Toch wist Liempde met vertrouwd hockey gevaarlijk te worden wat tot een aantal strafcorners leidde. Via een variant op de lijnstop scoorde Lieke Schoenmakers 3-1. Maar winnen zat er niet meer in, want na deze oppepper zette Mierlo de eindstand op het scorebord: 4-1.

De vrouwen van HCL staan nu vierde, maar hebben hetzelfde aantal punten als nummers twee (DVS) en drie (Heesch). Met nog meer dan de helft van de competitie voor de boeg ligt alles nog open.