De muzikanten van hofkapel De Kromploegers uit Liempde vullen zaal Kloosterzicht met koperklanken tijdens de eerste editie van Gemondse Oktoberfest. (Foto: Gerard Schalkx).
De muzikanten van hofkapel De Kromploegers uit Liempde vullen zaal Kloosterzicht met koperklanken tijdens de eerste editie van Gemondse Oktoberfest. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

KROMPLOEGERS ZETTEN MULLUKZUIPERTJESLAND OP STELTEN

Bier stroomt overvloedig in Gemonde

Het was nog net op tijd. Op de laatste dag van oktober werd in zaal Kloosterzicht te Gemonde een Oktoberfest gehouden. Op uitnodiging van carnavalsvereniging De Mullukzuipertjes zorgde de Liempdse hofkapel De Kromploegers voor de feestelijke entourage. En dat is die muzikanten wel toevertrouwd. Een soortgelijk optreden in het eigen dorp lokte immers zo'n negenhonderd liefhebbers van Duitse schlagers en andere feestmuziek naar een grote tent op D'n Tip.

Zo druk als in die Liempdse feesttent werd het zaterdag niet in Kloosterzicht, maar uiteindelijk genoten toch zo'n 250 mensen van de opwekte koperklanken die De Kromploegers lieten horen. En dus ontstond al gauw een vrolijke stemming waar de pullen bier veelvuldig werden vol getapt. Inhaken en meedeinen dus, aan de lange tafels die waren opgesteld in het Gemondse horecabedrijf aan de Sint-Lambertusweg. Het Oktoberfest in Gemonde smaakt naar meer...

De formule van het Oktoberfesten, die zijn oorsprong in de Duitse deelstaat Beieren heeft, is momenteel razend populair in Nederland. Alleen al in deze regio waren er de voorbije weken diverse van soortgelijke feestavonden waar blaaskapellen de zich van hun beste kant lieten zien. Zo tekende de Beyersland Kapel in Lennisheuvel ook voor een succesvolle feestavond in Lennisheuvel. Uitbater Joost van Houtert van Kloosterzicht haakte daar, samen met carnavalsclub De Mullukzuipertjes en hofkapel De Kromploegers, prima op in op de rage.