Frans en Marij Schelle-van der Langenberg zijn vandaag precies vijftig jaar getrouwd. (Foto: Peter de Koning).
Frans en Marij Schelle-van der Langenberg zijn vandaag precies vijftig jaar getrouwd. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

GOUDEN PAAR FRANS EN MARIJ SCHELLE

'Vakantie én feest vieren'

MARGO BARTELDS

Vandaag, 5 november, is het precies vijftig jaar geleden dat Frans Schelle en Marij Schelle-van der Langenberg elkaar het jawoord gaven. Een gouden feest dat het paar met kinderen, kleinkinderen familie en vrienden komende zaterdag op bescheiden wijze viert bij café De Adelaar.

Eerder deze zomer gingen ze met kinderen en kleinkinderen in Spanje op vakantie ter ere van dit heugelijke feit. ,,De kinderen konden kiezen voor een gezamenlijke vakantie óf een feest, maar het werd allebei", vertelt Frans lachend.

Ze waren beiden nog maar net veertien jaar oud toen de pijlen van Amor hen al raakten, waarmee de verkering begon, die bijna zeven jaar zou duren. Als buurtgenoten hebben ze elkaar ontmoet bij mevrouw Nouwens in de Breukelsestraat. Die had als een van de eersten een televisie, waarnaar jeugdigen voor tien cent mochten komen kijken. ,,Thuis vonden ze ons te jong voor verkering, dus alles moest stiekem", vertelt Marij.

Pas op zestienjarige leeftijd kwam Marij bij Frans thuis. Na drie jaar inwoning bij de ouders van Marij en vijf jaar in een Hoogheemflat, hebben ze veertig jaar met groot plezier aan de Lijsterbesgaard gewoond. Daar groeiden zoon Barry en dochter Nathalie op, was er ruimte voor een wat grotere hond, kon Marij veel energie kwijt in de tuin en was er speelruimte voor de vier kleinkinderen.

Terug op het Hoogheem is het voor hen na twee jaar nog wel wennen. Ook al staat er inmiddels een zeven vooraan hun leeftijd, van stilzitten is nog geen sprake. Frans is een rasechte voetballer en in hart en nieren verbonden met RKSV Boxtel. Volgend jaar is hij zestig jaar lid. De voetbalschoenen hangen aan de wilgen, maar hij steunt de club hartstochtelijk én kaart wekelijks in de kantine met oude ploegmakkers.

Met regelmaat zijn Frans en Marij in de buurt van vliegvelden te vinden om vliegtuigen te spotten. Snelheid ervaren ze ook graag zelf, want achtbanen kunnen hun niet hoog en snel genoeg gaan. ,,Met de kleinkinderen in de achtbaan is écht genieten", vertelt Marij vol overtuiging.

Met familie en vrienden zet het paar zaterdag de eerste stappen richting 55 jaar huwelijk. Ook dat hopen ze in goede gezondheid te kunnen vieren.