Afbeelding
Foto: Henk van Weert

OPEN DAG IN NIEUWE RUIMTE VOOR DENKEN EN DOEN

Werkplaats: voor ambacht en tecniek

Ambachtelijke activiteiten, maar ook bezigheden met een technologische inslag. Daarvoor kunnen belangstellenden terecht in De Werkplaats. De 'ruimte voor denken en doen' aan de Industrieweg 15 in Boxtel wordt zondag 22 november geopend. Vanaf 13.00 uur is het open huis.

In De Werkplaats is plaats voor hout- en metaalbewerking, schilderen, elektrotechniek, grafisch ontwerp, webdesign, animatietechnieken en ontwerpen. ,,Iedereen die wil weten wat er hier gebeurt, mag een kijkje komen nemen", meldt Hayk Swinkels, een van de initiatiefnemers. Die vragen speciale aandacht voor Proud Products, artikelen die mensen onder vakkundige begeleiding zelf kunnen opbouwen uit verschillende vakdisciplines. Swinkels: ,,Het zelfgemaakte product mogen de makers met gepaste trots mee naar huis nemen, vandaar de naam."

Tijdens de open dag start om 16.00 uur een muzikaal programma met bands die in De Werkplaats wekelijks, maandelijks of jaarlijks repeteren. Optredens van Industrial 15, Mevr. van Heck en Almost Famous worden afgewisseld met een deejay en staan garant voor volop variatie.

In De Werkplaats werkt Hayk Swinkels samen met Mathijs Heykers, Adrienne Swinkels, Johan van Krey, Johan van Summeren, Loek van Beers, Steven Hoogenbosch, Rob Hellemonds, Chris Kraus en René Leenders.