Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

INWONERS KLAGEN OVER HOBBELIG STRAATWERK

Valpartijen over kasseien Burgakker

De herinrichting van de cultuurhistorische as tussen de Sint-Petruskerk en kasteel Stapelen blijft de gemoederen bezighouden. Nu richt de kritiek zich op de Burgakker waar de vernieuwde bestrating die is aangelegd als onderdeel van het project Sta-P zorgt voor valpartijen.

Mensen die gebruik maken van een rolstoel, scootmobiel of wandelen met een kinderwagen klagen steen en been, fietsers mijden de kasseien en rijden over het trottoir. ,,Het is echt verschrikkelijk", klaagt bewoonster Greta Renes, die is aangewezen op een aangepaste fiets en slechts met grote moeite over de kasseien kan rijden. De grootste kritiek richt zich op de Burgakker tussen de kruising met de Rechterstraat en het vernieuwde pleintje bij de bibliotheek. ,,Hier is helemaal geen trottoir meer en moet je over die hobbelkeien", moppert Ineke Platel, die zich verplaatst in een rolstoel. Platel heeft wethouder Eric van den Broek, die elders in deze krant reageert, uitgedaagd om mee op pad te gaan en de proef op de som te nemen.

Op pagina 5: 'Darmen schieten uit je lijf op kasseien van de Burgakker'.

FOTO BOVEN: Ineke Platel heeft grote moeite om met een rolstoel over de Burgakker te rijden. Veel inwoners klagen over de hobbelige straatkeien. (Foto: Marc Cleutjens).