Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LEGENDS WINNEN IN NIJMEGEN

Belangstelling voor WK
inspireert rugbyers Ducks

Het spectaculaire wereldkampioenschap rugby heeft de belangstelling voor de rugbysport ook in Boxtel flink aangewakkerd. Veel inwoners zagen Nieuw Zeeland afgelopen weekend winnen van Australië en waren natuurlijk geïmponeerd door de haka van The All Blacks.

Ducks grijpt de opmars van de rugbysport aan om belangstellenden de kans te geven uitgebreid kennis te maken met de sport en de vereniging in Boxtel. Liefhebbers kunnen tot het einde van het jaar vrijblijvend en gratis meetrainen. De jeugd tot 13 jaar is iedere dinsdag van 18.30 tot 19.45 uur welkom in sportpark Den Wielakker. Jongeren van 13 jaar en ouder zijn welkom van 20.00 tot 21.30 uur.

Het combinatieteam van Ducks en Dukes – Duckes Legends - heeft zondag de uitwedstrijd tegen Obelix in Nijmegen overtuigend gewonnen: 5-41. De Nijmeegse studenten waren niet opgewassen tegen de ervaren rugbyers uit Boxtel en 's-Hertogenbosch. Doordat weinig basisfouten werden gemaakt, konden vaste spelpatronen goed uitgevoerd worden. Dit leverde de formatie zeven tries op. Doordat ook drie conversies werden benut, verscheen de riante eindstand op het scorebord.

Duckes Legends bezet momenteel de derde plaats op de ranglijst. De ploeg neemt het zondag 8 november in 's-Hertogenbosch op tegen Wasps uit Nijmegen.

Het combiteam Oysters/Ducks speelt om 14.30 uur tegen The Dukes, ook in de Brabantse hoofdstad.

Uitslag zondag 1 november

Sen: Obelix - Duckes Legends        5-41

Programma zondag 8 november

Sen.: Dukes 1 - Ducks/Oysters        14.30

Sen.: Legends – Wasps        Den Bosch 13.00

Colts: Oysters/Ducks - Dukes        O'wijk 13.00

FOTO BOVEN: Archiefopname van een duel van rugbyclub Ducks. De fysieke sport staat sinds het zo spectaculair verlopen WK in Engeland flink in de belangstelling. Liefhebbers kunnen gratis komen trainen bij Ducks in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).