INTOCHT OP 15 NOVEMBER BIJ ZWAANSE BRUG

Sinterklaas gaat logeren in Boxtelse slaapkamer

Sinterklaas komt naar Boxtel. Niet alleen op zondag 15 november - als de jaarlijkse intocht gehouden wordt - maar ook in de weken die voorafgaan aan pakjesavond zal de goedheiligman elke dag te zien zijn. Waar? Dat blijft voor kinderen nog even een verrassing. In elk geval maakt Boxtel zich op voor het evenement Stapel op Sint en worden vanaf 16 november meer dan duizend schoolkinderen verwelkomd op het logeeradres van Sinterklaas.

De intocht van Sinterklaas wordt dit jaar voor het eerst sinds lange tijd weer gehouden bij de Zwaanse Brug. Om 12.30 uur zal hij op 15 november met zijn Pieten aanleggen bij de brug en vervolgens wandelend door het centrum via de Croonpassage richting Markt gaan. Daar wordt de goedheiligman begroet door burgemeester Mark Buijs. De Markt is voor die gelegenheid autovrij en wordt ingericht met een groot podium,

PEPERNOTEN BAKKEN

Het motto van de intocht sluit aan bij het evenement dat onder regie van Boxtel Vooruit wordt gehouden: Stapel op Sint. Doordeweeks gaan alle Boxtelse kinderen uit groep 1, 2 en 3 van de basisschool op bezoek bij Sinterklaas, die niet alleen een slaapkamer inricht, maar ook beschikt over een paardenstal, een werkkamer en een postkamer. De kinderen maken groepsgewijs kennis met Sinterklaas, worden rondgeleid door alle vertrekken en doen mee aan een voorleesactiviteit en kunnen pepernoten bakken.

Tijdens weekeinden is iedereen welkom om op bezoek te gaan bij Sinterklaas. Zowel op zaterdag als op zondag staat de deur gastvrij open van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Met Stapel op Sint brengt Boxtel Vooruit meer dan honderd vrijwilligers op de been, die het evenement in goede banen moeten leiden.

In de aanloop naar de intocht van Sinterklaas zal onder meer via korte filmpjes op Omroep Dommelland duidelijk worden waar Sinterklaas gaat logeren. Met hulp van burgemeester Mark Buijs gaan drie kinderen voor de goedheiligman op zoek naar een geschikt logeeradres. De filmopnamen zijn deze week afgerond, de eerste uitzending is dinsdag 10 november.

Op pagina 8: 'Stapel op Sint wordt een bruisend evenement'.