Jan Forman (links) en Jan van de Vossenberg van Jan & Jan Media, uitgevers van het Gestelse weekblad De Brug, flankeren directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum. (Foto: Wim Poels).
Jan Forman (links) en Jan van de Vossenberg van Jan & Jan Media, uitgevers van het Gestelse weekblad De Brug, flankeren directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum. (Foto: Wim Poels). Foto: Henk van Weert

KRANTEN SPELEN IN OP AMBTELIJKE FUSIE GEMEENTEN

Brabants Centrum werkt samen met De Brug

Brabants Centrum, het lokale dagblad op donderdag voor Boxtel en omgeving, is deze week een samenwerkingsverband aangegaan met weekblad De Brug in Sint-Michielsgestel. De twee krantenbedrijven spelen daarbij in op de ambtelijke fusie tussen de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel die met ingang van 1 januari van kracht wordt.

Beide kranten verschijnen wekelijks op donderdag en zijn marktleider in hun gemeente. Brabants Centrum is al ruim zeventig jaar een veelgelezen abonnementenkrant in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde. De Brug verschijnt óók huis aan huis in Gemonde en daarnaast in de dorpen Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Berlicum, Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

,,Door deze samenwerking willen we op de actuele ontwikkelingen inspringen", legt directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum uit. ,,Als gevolg van de ambtelijke eenwording zullen er ongetwijfeld meer dwarsverbanden ontstaan. Die kunnen we straks beter coveren. Bovendien is de kans aanwezig dat dit de voorbode is van een bestuurlijke fusie. Daar zullen we iets mee moeten. Zowel wij als De Brug hebben niet de ambitie te groeien en ons gebied uit te breiden. Samen kunnen we toch de hele gemeente bedienen." Jan van de Vossenberg, samen met Jan Forman directeur van Jan en Jan Media, uitgever van De Brug, knikt: ,,Het alternatief is dat we in elkaars gebied aan de slag gaan. Dan zou je met heel heel hard werken een klein marktaandeel kunnen opbouwen. Elkaar ondersteunen is verstandiger."