MANNENTEAM BOEKT KRAPPE WINST IN DERBY MET MOP

Hockeysters MEP blijven aan kop

De hockeysters van MEP sleepten zondagmiddag in Breda een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Daardoor behouden ze de leiding met één punt voorsprong op runner-up Helmond. In de altijd boeiende wedstrijd tegen MOP in Vught trokken de hockeymannen uit Boxtel aan het langste eind (3-4). Ook deze uitvoering van de derby kende een krankzinnig scoreverloop.

,,Fysiek waren de Bredase hockeysters ons duidelijk de baas", zo vertelde coach Inge Poelmans na afloop. ,,Maar hockeyend waren wij de betere ploeg." Poelmans benaderde het duel als een gewone wedstrijd en gaf ook in deze ontmoeting jongeren de kans. Verdedigend stond het bij MEP goed en daardoor gingen de vrouwen met 0-0 rusten.

In de tweede helft werd een mooie actie van Robin Nettekoven subliem afgerond door Germaine Hansen: 0-1. Breda zette druk, forceerde maar liefst negen corners, maar MEP gaf geen krimp. In de laatste vijf minuten moesten de Boxtelse speelsters toch nog de gelijkmaker incasseren middels een strafbal.

Coach Poelmans rekende zich na afloop van het duel niet rijk. Ze weet dat ze de nummers twee, drie en vijf al in uitwedstrijden heeft gehad, maar ook thuis wordt het tegen deze ploegen heel moeilijk.

Zondag 8 november komt HCAS uit Asten op bezoek. Van onderschatting is absoluut geen sprake. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

TOMBOLA

Iedere uitvoering van MOP-MEP is een onvoorspelbare loterij waarbij de gelukkigste wint. En dat was deze keer MEP. Het zijn altijd wedstrijden op zich en de plaats op de ranglijst speelt geen enkele rol. Onder fantastische weersomstandigheden maar op een spekglad veld, leek het rampscenario van de afgelopen jaren zich te herhalen: MEP neemt een ruime voorsprong en MOP komt geleidelijk langszij en gaat erover.

MEP speelde de eerste vijfentwintig minuten sterk. Twee corners van Thijs van Geel bezorgden de Boxtelaren een 0-2 voorsprong. MEP had de voorsprong toen nog verder uit moeten breiden, maar verzaakte. Het was ook in die fase dat doelman Jasper Vekemans enkele malen reddend moest optreden. Vlak voor rust viel toch de aansluitingstreffer.

Wat het talrijk meegereisde Boxtelse publiek vreesde, gebeurde ook in de tweede helft. In no time gingen de Vughtenaren erop én erover. De Boxtelse bank kreeg van de leiding herhaaldelijk een waarschuwing wegens vals voorlichten en praten.

Dat gedrag sloeg over op de spelers en als MEP gaat praten is het hockeyend een rommeltje. Jos van der Pluijm was na een mooie actie dicht bij de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk toch na een scrimmage door Gijs de Wild. Guus van Gardingen werd vlak voor tijd de gelukkige matchwinner: 3-4.

MEP kan terugzien op een goede eerste fase, maar verdedigend een zwak eerste kwartier in de tweede helft. Professioneel valt er wat betreft het accepteren van de arbitrage nog een slag te maken. Zondag 8 november wacht de volgende derby. Dan komt De Hopbel uit Schijndel op bezoek. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.